Argentina mot Colombia i Barranquilla

VM-kvalet rullar vidare under tisdagen när Argentina och Colombia drabbar samman i Barranquilla.

Efter 1-1 mot Chile i förra veckan ska Argentina försöka få med sig samtliga poäng när man reser till Colombia under tisdagen. Läget i truppen är relativt oförändrat jämfört med senast, men några nyheter finns det att notera. Agüero finns återigen med i truppen även om Scaloni var noga med att poängtera att anfallaren har en bit kvar till sin toppform. Giovani Lo Celso är också med på bänken och förhoppningen är att han ska kunna växla upp inför Copa América.

I startelvan kommer Scaloni att göra tre stycken förändringar. Gonzalo Montiel och Nicolás Otamendi kommer in i backlinjen istället för Juan Foyt och Lucas Martínez Quarta, samtidigt som Palacios kommer in centralt på mittfältet istället för Lucas Ocampos.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Montiel, Romero, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Paredes, Palacios: Messi, Lautaro Martínez, Di María.

Vi kan också konstatera att Franco Armani fortsatt inte är med då hans Coronatest fortfarande visar positivt – något som Scaloni uttryckte sin oro kring. 

För kvällens motstånd står Colombia. I förra veckan besegrade dom Peru på bortaplan med 3-0 efter mål av Mina, Uribe och Luis Diaz. Förbundskaptenen, Reinaldo Rueda, väntas göra en förändring i startelva jämfört med senast. Wilmar Barrios kommer att komma in centralt på mittfältet istället för Gustavo Cuéllar.

Förmodad startelva för Colombia: Ospina: Medina, Mina, Sánchez, Tesillo: Cuadrado, Barrios, Uribe, Díaz: Muriel, Zapata.

Kvällens match spelas i Barranquilla och 10,000 åskådare väntas vara på plats trots att smittspridning, i Colombia, ligger på ungefär samma nivå som i Argentina. Lägg därtill att oroligheterna i landet fortfarande pyr under ytan. Det kommer också att vara ordentligt varmt då väderprognosen indikerar på 30 grader vid avspark.

Argentina jagar tre poäng och Scaloni vill gärna ha lite välbehövliga svar inför Copa América – lyckas man?

Fotnot: Matchen har avspark i afton klockan 01:00, svensk tid.