Sacachispas vann när Primera B återstartades

Efter den lockdown som rått i Argentina, under dom senaste veckorna, börjar även dom lägre divisioner att rulla igång igen. Under måndagen återstartades Primera B Metropolitana – Argentinas tredjedivision.

Vi bjöds på en hel del mål när Primera B Metropolitana återstartades under måndagen. Den enormt jämna ligan – mellan plats ett och åtta skiljer det bara fyra poäng –  fortsätter att vara tajt och måndagens resultat viskade om att detta kommer att fortsätta framöver.

Flest mål fick vi se i mötet mellan Sacachispas och Acassuso. Hemmalaget som just nu gör en väldigt bra säsong, med deras mått mätt, vann med 4-1 efter att bl.a. två 20-åringar i José María Ingratti och Tomás Verón Lupi hamnat i målprotokollet. Matchen spelades på Huracáns hemmaplan då Sacachispas just nu håller på att lägga om gräset på sin egen.

Sacachispas ligger för närvarande på en fjärdeplats i tredjedivisionen och har bra häng på ledande Justos José de Urquiza. Den lila klubben har annars vant sig vid betydligt sämre placeringar under dom senaste säsongerna, men i år har dom fått ett rejält uppsving efter att flera unga spelare anlänt på såväl lån – som permanenta övergångar.

Sacachispas firar kvällens seger.

I övrigt kan det också noteras, ifrån måndagens matcher, att tidigare nämnda Justos José de Urquiza också vann sin match. För deras del handlade det om Canuelas, på hemmaplan, och slutresultatet skrevs till 2-0 efter mål av Damián Bogado och Sebastián Montero.

Även Argentino de Quilmes gick segrande ur sin match mot Flandria och detta var onekligen en välbehövlig seger då Argentino låg sist inför måndagens omgång. Tack vare segern, som skrevs till 3-1, klättrade man upp några hack och lämnade över jumboplatsen till Canuelas.

Övriga resultat i Primera B Metropolitana under måndagskvällen:

Colegiales – San Miguel. 0-1.
Argentino de Quilmes – Flandria. 3-1.
Defensores Unidos – UAI Urquiza. 1-0.
Fenix – Talleres de Remedios de Escalada. 1-1.
Los Andes – Deportivo Merlo. 0-0.
Villa San Carlos – Comunicaciones. 1-1.