Boca Juniors på värvningsjakt

Carlos Tevez, Mauro Zárate och Franco Soldano har lämnat Boca Juniors under dom senaste veckorna och därför har jakten på nya anfallare inletts för storklubben. 

Det är många spelare som lämnar storklubben Boca Juniors just nu. Mauro Zárate meddelade att han kommer att lämna när kontraktet går ut den siste juni. Detta efter att anfallaren varit besviken över bristen på speltid det senaste året. Sedan tidigare är Ramón Abila utlånad till Minnesota samtidigt som Carlos Tevez meddelade i veckan att han också lämnar storklubben. Lägg därtill att lånekontraktet med Franco Soldano inte kommer att förlängas och plötsligt står Boca Juniors utan centrala anfallare.

Därför har klubbledningen, med Riquelme i spetsen, börjat leta förstärkningar och några av dessa är så gott som klara. Norberto Briasco plockas in ifrån Huracán. Den 25-årige anfallaren, som representerar det armeniska landslaget, köps in för 2,200,000 dollar. Briasco gjorde faktiskt inte ett enda mål under vårens ligaspel, men har tidigare visat att han är en farlig målskytt. Har också fått varierande speltid på sistone.

Norberto Briasco sägs vara så gott som klar för Boca Juniors.

Boca ser även ut att värva Nicolás Orsini ifrån Lanús. Den 26-årige anfallaren har gjort det bra i Zubeldías lag sedan han kom ifrån Sarmiento Junín 2019, men inte heller han kommer ifrån en särskilt produktiv säsong rent målmässigt. Utöver dessa båda anfallsvärvningar ser Boca dessutom ut att värva mittfältare Esteban Rolón – även han ifrån Huracán. Rolón var på gång redan i vintras, men då gick övergången i kras. Nu ser det dock ut att bli verklighet och endast detaljer sägs återstå innan övergången blir officiell.

Även Esteban Rolón är bara detaljer ifrån storklubben.

Utöver detta letar Boca efter minst en ny högerback. Julio Buffarini och Leonardo Jara lämnar klubben och därför har Boca valt att plocka hem Marcelo Weigandt, som varit på lån hos Gimnasia, men utöver honom vill man gärna ha in ytterligare en högerback. Nicolás Capaldo har spelat en hel del på denna position under våren, men även han ser ut att lämna klubben då en övergång till österrikiska Red Bull Salzburg sägs vara nära.

Utöver alla dessa förluster är målvakten Esteban Andrada så gott som klar för Monterrey i Mexiko. Målvakten har gått ifrån att vara en självklar etta i Boca, och landslagmålvakt, till att vara betydligt mer ersättningsbar under den senaste tiden. Agustín Rossi har gjort det bra i ligaspelet och Russo sägs ha stort förtroende för honom. Bakom honom finns dessutom Javi Garcia som ännu knappt fått visa upp sig efter övergången ifrån Racing Club.

Boca sägs dock inte nöja sig med anfallsvärvningarna av Briasco och Orsini. Ytterligare en central anfallare ska helst in innan ligaspelet och Copa Libertadores återstartar efter sommaren. Här nämns flera kandidater, däribland Roger Martínez ifrån mexikanskan América. Dock sägs klubbarna stå en bit ifrån varandra vad det gäller den ekonomiska biten.

Ett nytt lagbygge börjar ta form. Får Russo och Boca ihop alla bitar innan säsongen drar igång igen?