Tevez lämnar Boca Juniors: ”Mitt blod kommer alltid att vara blått och gult”

Under fredagen kom beskedet att Carlos Tevez lämnar Boca Juniors för att spendera mer tid med sin familj. Om karriären fortsätter eller inte är ännu inte bestämt.

Carlos Tevez är Boca och Boca är Carlos Tevez. Så kommer det förmodligen alltid att vara och gårdagens besked att anfallaren lämnar storklubben – för tredje och sista gången – förändrar inte detta.

För några månader sedan gick Tevez pappa bort. Redan då berättade han om den smärtan han kände över att se sin pappa må så dåligt som han gjorde, om hur han grät i omklädningsrummet under halvtidspauserna och om hur ledsen hans mamma var.

Nu har Tevez tagit beslutet att lämna Boca Juniors med omedelbar verkan och spendera mer tid tillsammans med sina nära och kära.

”Jag behöver vara med min mamma, jag behöver vara hennes son. Det har gått tre månader sedan min pappa dog. Jag vill vara pappa, son och broder. Det är det enda jag har i mitt huvud just nu. Det är inget farväl till denna tröja utan mer ett ‘på återseende’. Jag kommer alltid finnas där för supportrarna. Inte som spelare, men som Carlitos. Jag är helt överens med detta beslut. Jag har inte mer att ge”.

Tevez hade ytterligare ett meddelande till just supportrarna.

”Jag har varit glad över att ha spelat i Boca. Det är det finaste som finns. Supportrarna och allt runt omkring är det vackraste som existerar. Jag är tacksam mot dom. Utan dom är ingenting sig likt. Matcherna är inte domsamma utan supportrarna. Detta är inte normalt, det som vi upplever just nu. Jag saknar dom. Jag har njutit av att bära denna tröja och har fått några av mina bästa minnen här. Nu tar jag ett steg åt sidan. Det är mitt eget beslut för att vara tillsammans med min fru, mina barn och njuta av livet. Tusen tack till alla”.

Tevez utesluter dock inte att han eventuellt återkommer till Boca i framtiden, men i en annan roll. Samtidigt medger han att beslutet inte var enkelt, även fast det var det rätta.

”Det var inget enkelt beslut. Men det var det beslutet som kändes rätt. Boca, för mig, är mitt liv. Om jag mentalt sett inte är hundraprocentig då tar jag ett steg åt sidan, som jag gör nu. Det finaste minnet är ifrån när vi sågs senast (publiken och Tevez). När vi blev mästare och hyllade Maradona. Det var den sista gången som min pappa såg mig spela och den sista gången som jag såg honom gråta av glädje. Jag föddes som Boca-supporter och kommer också att dö som det. Som jag sa innan, det finns inget vackrare. Jag behöver inget mer för att vara lycklig. Jag har inte ord för att uttrycka min tacksamhet. Mitt blod är inte rött, det kommer alltid att vara blått och gult”.