Enzo Fernández återvänder till River Plate: ”Glad över att återvända till klubben jag älskar”

Efter att ha varit utlånad till Defensa y Justicia det senaste året, och skördat stora framgångar, tyder allt på att Enzo Fernández återvänder till River Plate igen under sommaren.

Den nyligen fyllda 20-åringen, Enzo Fernández, lämnade River Plate under fjolårssäsongen för att bli utlånad till Defensa y Justicia. Här har succén inte låtit vänta på sig. Fernández har slagit igenom med dunder och brak i ett lag som vann såväl Copa Sudamericana som Recopan under fjolårssäongen (även om båda spelades färdig tidigt i våras).

Nu vänder, av allt att döma, Enzo Fernández hem till River Plate igen och det är en taggad 20-åring som ser fram emot att få spela under Marcelo Gallardo och för föreningen som han älskar.

”Jag har väntat på detta. Jag är glad över att få återvända till klubben som jag älskar. Jag är en fanatisk supporter till klubben och att få återvända gör mig samtidigt lite nervös. Jag vill verkligen njuta av detta ögonblick och ta till vara på det maximalt. Förhoppningsvis går dagarna snabbt tills dess”.

Enzo Fernández har varit en otroligt framträdande spelare i Defensa y Justicia ifrån sin mittfältsposition. Hans spel har bidragit till en fin dynamik i spelet under såväl Hernán Crespos, som Sebastián Beccaceces, ledning.

”Jag trodde inte att det skulle gå såhär bra. I Defensa har jag utvecklats, mognat snabbt, haft möjligheten att få speltid och fått spela många olika typer av matcher. Crespo och Beccacece har gett mig kontinuitet. Jag är tacksam gentemot klubben för den här tiden eftersom det känns som att jag har utvecklats som spelare”.

Fernández medger också att han följde River Plates dramatiska avslutning på Copa Libertadores-gruppspelet där man tog sig vidare till åttondelsfinal trots att man förlorade den sista matchen mot Fluminense. Detta tack vare att Junior bara knep en poäng borta mot Independiente Santa Fe.

”Jag kollade på båda matcherna samtidigt. Jag hade en på Tv:n och en på telefonen. Såklart firade jag avancemanget lite extra”.

Enzo Fernández har spelat med Defensa y Justicia i årets Copa Libertadores och dom, precis som River Plate, tog sig vidare till åttondelsfinal. I höst är det dock mest troligt att den talangfulla mittfältaren återfinns i storklubben och inte hos ”El Halcón”. För vad kan vara finare än att få representera klubben man älskar?