Delad pott i Santiago del Estero

Under torsdagen kryssade Argentina och Chile med varandra i VM-kvalet som spelades i Santiago del Estero.

VM-kvalets femte omgång rullade igång under torsdagen och på Estadio Unico Madres de Ciudades i Santiago del Estero drabbade Argentina och Chile samman.

För Argentinas del var detta deras första landskamp på ett halvår och den första sedan Diego Maradona gick bort. Därför valde spelarna, under gårdagen, att promenera in till matchen med en bild på Maradona på sina tröjor och siffran tio framtill som en hyllning till tidernas allra bästa fotbollsspelare.

När matchen väl kom igång var Argentina det klart bästa laget och tog också ledningen genom Messi, efter 23 minuter, på straff. Chile kvitterade genom Alexis Sánchez, några minuter senare, men det var Argentina som hade initiativet under majoriteten av matchen och hade det inte varit för en storspelande Claudio Bravo, i bortalagets mål, hade man förmodligen kommit undan med samtliga poäng.

Nu blev det delad pott och även om det i sig kanske inte var någon katastrof, är det alltid lite vemodigt att tappa poäng på hemmaplan. Framförallt som Argentina tog ledningen och hade kontrollen över det mesta som skedde.

Det fanns dock många positiva saker att ta med sig ifrån matchen. Mittbacken Crisitian Romero gjorde sin första seniorlandskamp och stod för en väldigt gedigen insats. I tidningen Olé fick han faktiskt högst betyg av samtliga argentinska spelare ihop med Messi och själv var Romero nöjd med lagets prestation.

”Vi gjorde en bra match, Chile hade en enda chans som tillkom efter att vi slarvat och det tog dom tillvara på. Efter det backade dom hem och vi hade svårt att ta oss igenom deras sista 20 metrar. Men vi fick med oss en poäng och det var ändå det viktigaste”.

För Argentinas del väntar nu Colombia på bortaplan. Den matchen spelas på tisdag.