Scalonis elva till morgondagens VM-kvalmöte med Chile

VM-kvalet rullar vidare under torsdagen när Argentina möter Chile i Santiago del Estero. På onsdagens presskonferens bekräftade förbundskaptenen, Lionel Scaloni, morgondagens startelva.

I kölvattnet av alla skriverier kring Copa Américas vara eller icke vara har VM-kvalet hamnat lite i skymundan. Dock är det flera länder som uttryckligen sagt att man lägger mer krut på VM-kvalmatcherna än det stundande mästerskapet – som nu alltså ska spelas i Brasilien om mindre än två veckor.

Imorgon är det dags för Argentina att fortsätta sin resa mot VM i Qatar 2022. På Estadio Unico Madre de Ciudades tar man emot Chile under torsdagskvällen och stämningen är positiv i den argentinska truppen. Förbundskaptenen, Lionel Scaloni, var på gott humör när han höll en presskonferens under onsdagen och bekräftade också morgondagens startelva som blir enligt följande.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Foyt, Martínez Quarta, Cristian Romero, Tagliafico: De Paul, Paredes, Ocampos: Messi, Lautaro Martínez, Di María.

Scaloni uttalde sig också litegrann om läget i truppen.

”Vi har i stort sett spelat med samma lag hela tiden, spelare med bra fötter centralt i banan. Sen finns det stunder du inte har tillgång till dessa spelare och då måste du förändra. Vi har inte bara anpassat oss till ett sätt att spela på. Det finns spelare som inte kommer att kunna vara med imorgon, men vi har bestämt oss för att vi är ett konkurrenskraftigt lag och att det kommer gå bra”.

Agüero anlände sent till samligen efter att först ha deltagit i Champions League-finalen och sedan presenterats officiellt för Barcelona. Dessutom testade han positivt för Corona under onsdagen, även om hans PCR-test visade negativt senare, och kommer därför inte att resa med laget till Santiago del Estero. Samma sak gäller för Franco Armani och Gonzalo Montiel som fortfarande visade upp positiva resultat när landslaget gjorde tester under gårdagen.

**

För motsåndet står ett Chile som får klara sig utan Arturo Vidal, då även han har testats positivt för Corona. Annars är det en stark trupp som Chile förfogar över till morgondagens match. Här hittar vi bl.a. dom båda Racing-spelarna, Gabriel Arias och Eugenio Mena.

Chile har inte inlett VM-kvalet särskilt bra och har bara tagit fyra poäng på dom inledande fyra matcherna. Därmed ligger man, just nu, utanför platserna till VM i Qatar.

**

Matchen har avspark klockan 02:00, svensk tid, natten mot fredagen.