Sandoval: ”Det är en sådan lottning som du säger ‘jävlar det här blir tufft”

Under gårdagen lottades Argentinos Juniors mot River Plate i åttondelsfinaler av Copa Libertadores. Jonathan Sandoval ser fram emot utmaningen.

Efter en jobbig inledning på säsongen, där Argentinos förlorade tre raka matcher, har man återhämtat sig och gick som tåget i Copa Libertadores. Laget vann sin grupp i storartad stil och under gårdagen lottades Gabriel Militos manskap mot River Plate i turneringens åttondelsfinaler.

Ytterbacken Jonathan Sandoval ser fram emot dubbelmötet även om han själv medger att Argentinos hade kunnat få en enklare lottning.

”Det blir svårt. Men Copa Libertadores är svårt och vill man konkurrera internationellt måste man möta vilken rival som helst. Nu föll lotten på River, som alltid är med och utmanar i Copa Libertadores. Men vi känner till dom väl, och har också vunnit över dom. Detta gör mig lugn. Vi är i fas för att kunna konkurrera med dom”.

Argentinos dystra inledning på säsong – med tre raka förluster – bröts just mot River Plate när man besegrade storklubben på Estadio Monumental med 1-0. Detta är något som Sandoval känner sig bekväm med, även om han också inser att Argentinos hade kunnat bli lottade mot ett betydligt enklare motstånd.

”Vi visste att vi kunde ställas mot en svår motståndare (trots att dom vann sin grupp), men vi trodde nog inte att det skulle bli River. Man ska inte underskatta något lag, men samtidigt fanns där betydligt mer överkomligt motstånd i pott nummer två. Men jag föredrar att åka ut mot River istället för ett sämre lag. För att vara på samma nivå som dom största klubbarna måste man mäta sig med dom”.

Samtidigt poängterar Sandoval att Argentinos, just nu, befinner sig på en bra position där man har ett starkt självförtroende och en spelidé man tror på.

”Idag har vi ett helt annat självförtroende än vad vi hade under inledningen på säsongen. Vi känner oss tillfreds och är en svår motståndare att möta. Ingen trodde på oss när Copa Libertadores inleddes, det var bara vi själva. En chilensk tidning slog t.o.m. fast att vi var det sämsta laget i hela turneringen och se hur det sedan gick…”

Enligt Sandoval kom vändning just efter segern mot River Plate i den fjärde ligaspelsomgången. Men trots att Argentinos gick segrande ur den matchen, ser inte ytterbacken sitt lag som favoriter i det kommande dubbelmötet.

”Nej, nej. Vi kommer gå in helt lika till matchen. Varje match är olik den andre. Båda tränarna kommer säkert skissa fram något helt annorlunda jämfört med senast. Samtidigt är det positivt att vi känner väl till Rivers spelare och hur dom rör sig på planen. Det kommer att bli ett jämnt – och dynamiskt dubbelmöte”.

Vad blir då nyckeln för Argentinos?

”River är ett bra lag, men ibland när dom anfaller är dom sårbara bakåt och detta kommer att bli en nyckel för oss. Att när vi vunnit tillbaka bollen, då måste vi gå snabbt till motangrepp och undvika deras snabba press som dom är skickliga på”.