Pulga sköt Colón till final

Colón tog ett stort steg mot sin första ligatitel någonsin när Independiente besegrades i gårdagens semifinal med 2-0.

Lite tidigare på kvällen hade Racing besegrat Boca Juniors efter stor straffdramatik och därmed säkrat den första finalplatsen. På samma stadion, lite senare på kvällen, i San Juan drabbade sedan Colón och Independiente samman i den andra semifinalen.

Independientes tränare, Falcioni, hade valt att bänka stortalangen Alan Velasco till förmån för Andrés Roa. Annars var det två väntade startelvor som gjorde upp på nere planen. Colón tog omgående tag i taktpinnen och Pulga Rodríguez testade Sosa i Independientes mål.

Efter dryga tjugo minuters spel pekade domaren på straffpunkten efter att Independientes Insaurrable, olyckligt, hade fått bollen på armen. Fram steg Pulga Rodríguez och med några traditionsenliga skutt hoppade han fram mot bollen och placerade enkelt in 1-0, förbi en chanslös Sosa i målet.

Independiente försökte blåsa nytt liv i matchen genom att göra en rad byten i den andra halvleken. Velasco kom in istället för en frustrerad Sebastián Palacios och Jonathan Herrera ersatte Domingo Blanco. Det hjälpte dock föga när en annan inhoppare istället hamnade i fokus.

Med drygt tjugo minuter kvar av matchen ersatte den 20-årige anfallaren, Santiago Pierotti, Cristian Bernardi och två minuter senare höll han sig framme och lyfte kyligt in 2-0 för sitt Colón. Strax dessförinnan hade Pulga Rodríguez prickat stolpen med en fantastiskt slagen frispark och Lucas Romero skruvat dit en frispark i ribban för Independiente.

Med 2-0-målet fick Colón lite ro i kroppen och Independientes energi sipprade ut. Santa Fe-klubben höll undan och är därmed klara för final i årets Primera Division. Denna final spelas under natten mot lördag, klockan 00:00, svensk tid. Här väntar Racing Club.