Pulga Rodríguez: ”Vi siktar på att bli mästare”

Pulga Rodríguez var en av dom mer framträdande spelarna i semifinalen mot Racing Club, under måndagen, och menade själv att Colón var värdiga vinnare.

Han har varit Colóns mest framträdande spelare under dom senaste säsongerna och under måndagen hamnade Pulga Rodríguez återigen i målprotokollet när laget besegrade Independiente med 2-0 och därmed tog sig till finalen av Primera Division.

Straffmålet, som var Pulgas åttonde för säsongen, innebar 1-0 för Colón. Själv var anfallaren nöjd med lagets insats och menade att man förtjänade gårdagens seger.

”Jag anser att det som var bäst idag var laget, som verkligen gav allt. Vi presterade bra i alla lagdelar och är rättvisa finalister. Vi spelade bättre, hade dom bästa målchanserna, fördelade bollen på bästa möjliga sätt och gjorde två mål”.

Colón mötte Independiente två gånger i höstas i det som var Copa Diego Maradona. Detta var en detalj som hjälpte inför gårdagens möte enligt Pulga.

”Independiente mötte vi två gånger nyligen och vi vet hur dom spelar. Pga. skador har vi blivit tvungna att ändra i spelsystemet, men det har gått bra. Vi överraskade dom. Nu har vi en match kvar som är viktig för oss, för staden och för hela klubben. Vi är väldigt glada över det”.

2019 förlorade Colón finalen av Copa Sudamericana mot Independiente del Valle och många pekar på det finns en möjlighet till upprättelse för detta om man skulle besegra Racing på fredag. Pulga var med 2019, men anser inte att det handlar om att ta revansch för finalförlusten, i Copa Sudamericana, utan mer att ta till vara på möjligheten som nu getts.

”Fotboll handlar om möjligheter. Nu har vi en stor möjlighet kvar mot ytterligare ett stort lag. Vi ville vara i finalen. Nu får vi tid på oss att njuta av dom fyra dagarna inför matchen, sedan matchen i sig själv. Det är sådana här ögonblick som inte kommer tillbaka. Nu har vi den avgörande finalen framför oss och vi siktar på att bli mästare. Vi vill fortsätta på den väg vi är på”.