Racing klara för final efter stor straffdramatik mot Boca Juniors

Racing Club blev det första laget att ta sig till final i årets Primera Division. Detta efter stor straffdramatik mot Boca Juniors.

Det blev absolut ingen sprudlande tillställning när Racing Club och Boca Juniors drabbade samman i San Juan under måndagskvällen. Dom nittio minuterna präglades av ett konstant ställningskrig där vi åskådare nästa inte bjöds på en enda ordentlig målchans.

Sebastián Villa försökte visserligen för Boca i den första halvleken och Nicolás Capaldo i den andra, men det räckte liksom inte till. Tomás Chancalay och Enzo Copetti försökte störa Bocas backlinje, men för det mesta stoppades försöken vid ett tidigt stadie.

På många sätt och vis kändes det tidigt att matchen skulle gå till straffar. Väl där var Racing betydligt skarpare än sina motståndare. Tevez inledde Bocas straffläggning med att dundra sin elvametersspark i ribban och ut. Racing satte sina straffar, bortsett ifrån Domínguez, och när Gómez räddade Bocas trejde straff kändes det avgjort. Enzo Copetti stegade fram i den femte straffrundan och tryckte dit 4-2 för Racing. Precis som mot Vélez i kvartsfinalen blev Copetti den som fick sätta dit den avgörande straffsparken.

För Bocas del var uttåget inte orättvist. Man gjorde ingen bra match och spelet stämde återigen inte för Russos lag. Ännu en gång kunde man skönja problemen med anfallsspelet och det var nästan smärtsamt att se hur uddlösa Boca kändes offensivt.

Racing är klara för final och där väntar segraren mellan Independiente och Colón. Den matchen spelas senare ikväll klockan 00:00, svensk tid. Det kan, med andra ord, bli ett derby i finalen om Independiente slår ut Santa Fe-klubben.

Hursomhelst är Racing i final – Bocas säsong är över.