Copa América kommer att spelas i Brasilien

Under måndagen beslutades det att sommarens Copa América kommer att spelas i Brasilien. Det meddelade CONMEBOL via ett pressmeddelande.

Efter gårdagens besked om att Copa América inte skulle spelas i Argentina, levde alla i en ovisshet om var turneringen skulle spela, med mindre än två veckor kvar till mästerskapet. Under måndagen kom beskedet att Brasilien blir det nya värdlandet.

Brasilien stod som värd för det senaste mästerskapet, 2019, och har innan dess stått som arrangör vid ytterligare fyra tillfällen(1919, 1922,1949 och 1989). Sommarens turnering blir alltså sjätte gång som dom är värdnation för ett Copa América-mästerskap.

Att lotten tillslut föll på Brasilien kan anses tämligen märkligt. Detta dels eftersom dom inte ens nämndes bland tänkta kandidater – här pratades det istället om Chile, Paraguay och USA – men kanske allra mest eftersom landet har det ännu jobbigare med smittspridningen än både Colombia och Argentina. Brasilien snittar just nu 900 nya dödsfall om dagen och över 60,000 nya smittade. Visserligen går vaccinering fortare än i Argentina, men det är onekligen en klen tröst i sammanhanget.

Exakt vilka arenor, och städer, som sommarens matcher ska spelas i – och på är ännu oklart. Det enda vi vet är att Copa América 2021 kommer att spelas i Brasilien.