CONMEBOL meddelar att Copa América INTE kommer att spelas i Argentina

Under söndagskvällen kom beskedet att sommarens Copa América INTE kommer att spelas i Argentina. Det meddelar CONMEBOL via sina officiella konton.

Sedan några veckor tillbaka har Argentina stått som ensam värdnation till sommarens Copa América efter att Colombia blivit tvungna att dra sig ur. Detta pga. dels oroligheterna i landet, men också den höga smittspridningen.

Nu meddelar CONMEBOL att inte heller Argentina kommer att stå som värd för sommarens turnering. I ett pressmeddelande bekräftar det sydamerikanska fotbollsförbundet att pga. dom rådande omständigheterna i landet, med den höga smittspridningen, väljer man att förflytta mästerskapet någon annanstans.

”CONMEBOL meddelar att pga. dom rådande omständigheterna har man beslutat att ställa in Copa América-planerna i Argentina. CONMEBOL granskar just nu andra länderns anbud om att få organisera turneringen och kommer att meddela nyheter kring detta inom kort”.

Enligt uppgifter i Sydamerika finns det just nu tre kandidater till att hålla mästerskapet; Chile, Paraguay och USA. Dock sägs det att dom två förstnämnda inte alls är villiga att ta sig an turneringen med såhär kort varsel och med tanke på att situationen inte är mycket bättre här, än hos övriga länder i Sydamerika. Faktum är att smittspridningen är som allra högst, just nu, i Sydamerika och därför är det verkligen inte lämpligt att spela fotboll på denna kontinent under den närmaste tiden.

USA är ett annat alternativ, förmodligen det bästa av dom tre, men hinner man få ihop all logistik på två veckor? Sista ordet är inte sagt än, men spontant känns det som att det bästa alternativet hade varit att hela turneringen ställdes in.