Colón mot Independiente i semifinal nummer två

Strax eftet midnatt, svensk tid, drabbar Colón och Independiente samman i den andra semifinalen i Primera Division.

Colón mot Independiente är en semifinal mellan två lag vars säsonger ungefär har gått till på samma vis. Inledningen – och lite mer än första hälften var bra ifrån båda lagen, men formen har dippat på sistone inför kvällens semifinalmöte.

Colón kommer till dagens drabbning utan någon tävlingsmatch i benen sedan den 16 maj då man besegrade Talleres i kvartsfinalen efter straffar. Till dagens möte med Independiente kan man ställa starkast möjliga lag på benen vilket innebär att såväl Alexis Castro som Pulga Rodríguez finns med på planen.

Förmodad startelva för Colón: Burián: Garcés, Delgado, Piovi: Mura, Castro, Lértola, Aliendro, Escobar: Pulga, Leguizamón.

Kvällens motstånd står alltså Independiente för. Falcionis lag har spelat Copa Sudamericana under dom senaste veckorna och säkrade avancemang till åttondelsfinalerna under den föregående veckan. Dock har spelet hackat en aning och huvudtränaren har uttryckt en viss bekymran kring detta.

Till kvällens semifinal är en av dom ständigt återkommande frågorna, vad det gäller Independiente, ifall man kommer att spela med en fembacks – eller fyrbackslinje. Falcioni har varierat en hel del kring detta, men det mesta tyder på att det blir en fyrbackslinje i afton.

Förmodad startelva för Independiente: Sosa: Bustos, Barreto, Insaurrable, Rodríguez: Asís, Romero, Blanco: Velasco, Palacios: Romero.

**

Matchen har avspark ikväll klockan 00:00, svensk tid, och spelas på Estadio Bicentenario i San Juan.

**

Colóns tränare, Eduardo Domínguez, och Indendientes motsvarighet, Julio Falcioni, är goda vänner och båda två ser fram emot kvällens drabbning.

Domínguez:

”Independiente är ett väldigt svårt motstånd. Mycket svåra. Dom har en tränare som jag tycker väldigt mycket om. Han fick mig att växa väldigt mycket som person oavsett om jag spelade eller inte”.

Falcioni:

”Vi kommer att möta ett väldigt bra lag, som har en väldigt duktig tränare i Eduardo. Han är är vän och jag blir glad över att se hur han har utvecklats och vuxit”.