Racing Club mot Boca Juniors i den första semifinalen

På måndag spelas semifinalerna i Primera Division. Först ut är mötet mellan Racing Club och Boca Juniors.

Efter många om och men ska tillslut semifinalerna – och finalen spelas färdigt av vårens Primera Division. Två semifinaler väntar under måndagen där Racing Club och Boca Juniors drabbar samman i den första.

Racing kommer till matchen med nyvunnet självförtroende. Laget avslutade ligagruppspelet på bästa möjliga sätt och vann sedan kvartsfinalen mot Vélez Sarsfield efter straffar. Därefter har man dessutom hunnit med att vinna två raka matcher i Copa Libertadores – först mot São Paulo med 1-0 och sedan Rentistas med 3-0 – och allt som allt har man fem raka segrar i bagaget.

Pizzi kommer att bli tvungen att stuva om lite i sin startelva. Såväl målvakten Gabriel Arias – som vänsterbacken Eugenio Mena saknas i morgondagens match eftersom dom tagits ut i den chilenska VM-kvaltruppen. På målvaktsposten ersätts Arias av Gastón Gómez medan Lucas Orbán tar Menas plats till vänster i försvaret.

I övrigt är det starkast möjliga lag som ställs på banan där Tomás Chancalay just nu är stekhet efter att ha smällt in 6 mål på dom senaste 5 matcherna.

Tomás Chancalay är stekhet just nu. Håll koll på honom imorgon.

Förmodad startelva för Racing Club: Gómez: Pillud, Sigali, Domínguez, Orbán: Miranda, Moreno, Piatti: Chancalay, Cvitanich, Copetti.

För morgondagens motstånd står Boca Juniors. Och om man kan säga att Racing är formstarka är det raka motsatsen för Boca just nu – detta trots att man vann sin föregående match i Copa Libertadores med 3-0 mot The Strongest.

Målskyttet har varit Russos största bekymmer under årets säsong och även om det, som sagt, blev en liten islossning mot The Strongest är det fortgarande ett huvudbry för tränaren.

Saknas till morgondagens match gör Agustín Almendra som ådrog sig en sträckning mot The Strongest och väntas ersättas av Jorman Campuzano på mittfältet. Dessutom satsar Russo på Agustín Rossi i målet – före Esteban Andrada – detta då den förtnämnda har visat upp en otrolig form den senaste tiden i ligaspelet och är stark på straffar ifall matchen skulle gå dit.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Zambrano, López, Izquierdoz: Capaldo, Campuzano, Varela, Fabra: Cardona, Tevez, Villa.

**

Semifinalerna spelas, precis som finalen, i San Juan på Estadio Bicentenario. Mötet mellan Racing Club och Boca Juniors har avspark imorgon klockan 20:00 – svensk tid. Skulle matchen vara oavgjord vid fulltid kommer straffar att ta vid och inte förlängning. Alltså exakt samma format som i kvartsfinalerna och i Copa Argentina.

**

Spelare att hålla ögonen på?

I Racing Club är det utan tvekan Tomás Chancalay, som just nu är stekhet, som man bör hålla ett extra öga på. Sen är jag svag även för Enzo Copetti som visat sig vara väldigt nyttig för Racings anfallsspel. Han är dessutom lätt att få syn på med sitt blonderade hår.

I Boca Juniors är Sebastián Villa en av få spelare som visat upp en fin form på sistone trots att övriga i laget sett bortkommna ut. Även Alan Varela på mittfältet förtjänar ett omnämnande – han kan bli fruktansvärt bra.