San Lorenzo jagar manager och ny huvudtränare

San Lorenzos säsong var inget att skriva hem om och nu börjar förberedelserna inför den kommande.

San Lorenzo har en säsong fylld med besvikelser bakom sig. Diego Dabove valde självmant att lämna som huvudtränare samtidigt som presidenten, Marcelo Tinelli, valde att ta ett steg tillbaka. Dessutom behövs det tillsättas en ny manager.

Personen som San Lorenzo har i tankarna gällande positionen som manager ska vara Bocas f.d. manager, Nicolás Burdisso. Och även fast personen i fråga ännu inte har accepterat San Lorenzos anbud, väntas han göra det så fort han fått den tränare, som han vill ha, på plats.

Enligt TNT Sports har det funnits tre stycken huvudkandidater. Alexander Medina, Guillermo Barros Schelotto och en icke namngiven tränare.

Medina, som idag tränar Talleres och har kontrakt till slutet av detta året, sägs ha tackat nej till San Lorenzos anbud. Samtidigt är situationen runt Barros Schelotto komplicerad då han sägs begära mer än vad San Lorenzo är villiga att betala. Gissningvis är Barros Schelotto också en aning reserverad gentemot att bli tränare för San Lorenzo, dels pga. sin starka kompling till Boca Juniors, men också pga den enorma omstättning på tränare som varit i San Lorenzo dom senaste åren.

Hursomhelst finns det många problem att lösa för storklubben. Många håll att stoppa pengarna i, men inte särskilt mycket pengar att göra det med. En annan brinnande fråga är, som alltid, vad som ska ske med bröderna Romero. Dom paraguayanska landslagsmännen har varit några av lagets genomgående bästa spelare, men stökigheterna omkring dom har på något sätt vägt över. Frågan man måste ställa sig är ifall deras bedrifter på planen kan väga upp för det dom hittar på utanför densamma och i omklädningsrummet. Om man ska tro ryktena är det få spelare i truppen som gillar bröderna i fråga.

Punkten om Romero-bröderna och deras vara – eller icke vara, blir en fråga för den nye manager och huvudtränaren att bita i. Arbetet att tillsätta dessa poster är hursomhelst redan igång.