Nicolás Orsini närmar sig Boca Juniors: ”Vi är överens om det ekonomiska”

Boca Juniors fortsätter sin aldrig sinnande jakt på en central anfallare. Om man ska tror Lanús president, Nicolás Russo, är Nicolás Orsini så gott som klar för storklubben.

Boca har jagat en ny central anfallare under flera säsonger, men aldrig riktigt kunnat knya ihop säcken och slutföra en affär. Det har ryktats om allt ifrån Edinson Cavani till Paolo Guerrero och Salomón Rondón alla har funnits på Bocas radar. Nu verkar dock en ljusning kring anfallsfrågan att skönjas för storklubben.

Enligt uppgifter i Argentina, som Lanús president själv bekräftar, är Boca och Lanús muntligt överens om det ekonomiska kring en övergång för Nicolás Orsini. Den 26-årige anfallaren kom till Lanús inför säsongen 2019-20 efter att ha spenderat majoriteten av sin karriär i dom lägre divisionerna och då främst Sarmiento och Atlético Rafaela. Men Orsini har också hunnit med spel utomlands för bl.a. paraguayanska Sportivo Luqueño och japanska Okayama.

”Vi är muntligt överens om det ekonomiska. Samtidigt är vi intresserad av två av deras spelare. Det handlar om Obando och Gonzalo Maroni. Om vi kan få till löneavtalen borde dom affärerna också gå i lås”.

I förra veckan meddelade Mauro Zárate att han inte kommer att fortsätta i Boca Juniors. Anfallaren är missnöjd över den sparsamma speltiden och har av den orsak också kommit på kant med huvudtränaren Russo.

Just nu förbereder sig Boca Juniors för semifinalmötet med Racing Club på måndag, men tankarna på den kommande säsongen och formeringen av det nya laget är redan i full gång.