Copa-torsdagen: Arsenal vidare i Copa Sudamericana

Då har vi rundat av gruppspelet i såväl Copa Libertadores som Copa Sudamericana. Under torsdagen var det Arsenal Sarandí som stack ut allra mest och säkrade sitt avancemang till åttondelsfinalerna i Copa Sudamericana.

I år är det 14 år sedan Arsenal Sarandí vann sin hittills enda pokal i Copa Sudamericana. Igår kom man åtminstone en bit på vägen mot en ny final när Bolívar besegrades, på hemmaplan med 3-1, och avancemanget till åttondelsfinalerna säkrades.

Arsenal var piskat att vinna samtidigt som brasilianska Ceará skulle tappa poäng. Det slutade exakt på det viset. Arsenal inledde mötet, mot den bolivianska storklubben, på bästa möjliga sätt när Lucas Albertengo gav laget ledningen redan efter 14 minuters spel. Anfallarens distinkta avslut lämnade bortalagets målvakt med en uppgiven chanslöshet och 1-0 till Arsenal var ett faktum.

Bolívar hade svårt att få sitt spel att stämma och väldigt mycket cirkulerade kring Arsenal och deras jakt på tre poäng. Bruno Sepulveda gjorde 2-0 precis före halvtidsvisslan innan Albertengo fyllde på till 3-0 i början av den andra halvleken.

Arsenal var numret större än sina motståndare och har genomfört ett fint gruppspel den här våren. Ceará förlorade parallellt mot Jorge Wilstermann vilket renderade i att Arsenal knep en biljett till åttondelsfinalerna. Därmed blev man det tredje argentinska laget att gå vidare ifrån årets gruppspel i Copa Sudamericana.

**

Om vi håller oss kvar en smula vid Copa Sudamericana så spelade även Lanús sin sista gruppspelsmatch under gårdagen. Zubeldías manskap hade inga chanser att gå vidare ifrån gruppen och i gårdagens möte med venezuelanska Aragua blev man mållösa. Matchen i sig dominerades av Lanús, men utan att man fick hål på sina motståndare. Därmed slutar deras äventyr, i Copa Sudamericana, redan här och istället får man fokusera på ligaspelet som inleds efter sommaren.

**

Vi hann också med några händelser i Copa Libertadores under gårdagen. Defensa y Justicia och Vélez Sarsfield var i farten där både redan hade säkrat sina respektive avancemang till åttondelsfinalerna innan torsdagens matcher.

Defensa spelade 1-1 mot Universitario de Lima efter att Braian Romero återigen hamnat i målprotokollet. Anfallaren har nu gjort 18 mål på sina 18 senaste matcher i Copa Sudamericana – och Libertadores. Ett otroligt fint facit som renderat i att Boca Juniors nu visar intresse för Romero.

Vélez Sarsfield spelade, även dom, oavgjort under gårdagen. 0-0 blev slutresultatet borta mot Flamengo, vilket resulterade i att Vélez slutar tvåa i sin grupp bakom just nämnda Flamengo.