Matías Suárez kritisk till att fotbollen rullar vidare: ”Vi måste gå ut och fortsätta prestera som robotar”

River Plates anfallare, Matías Suárez, ställer sig kritisk till att fotbollen fortsätter att spelas i Argentina trots den enormt höga smittspridningen som just nu råder i landet.

River Plate drabbades, som bekant, av ett stort Corona-utbrott för 1,5 vecka sedan. Flera av dessa spelare var visserligen tillbaka till mötet med Fluminense i tisdags, men det syntes att många av dom fortfarande var påverkade av viruset. En av dom som är kritisk till att fotbollen rullar vidare är anfallaren Matías Suárez.

”För egen del har jag kvar mycket hosta och huvudvärk, men läkarna säger att det kommer att försvinna så småningom. Vi kunde ju inte ens träna med våra lagkamrater. Under dom här dagarna mådde jag dåligt, det är skamligt att fotbollen fortsatte att spela. Men vi måste gå ut och fortsätta prestera som om vi vore robotar”.

River Plate drabbades faktiskt av ett dödsfall, under dom senaste veckorna, då chauffören till spelarbussen avled efter att ha smittats med Coronaviruset.

”Vi hade inte jättemycket relation till chauffören, men han gjorde ett bra arbete, han såg till att vi använde handsprit och han hade munskydd för att han inte skulle bli smittad. Det slog hårt mot oss att han dog. Det som skedde honom har drabbat många andra människor och kan drabba vem som helst. Även vi spelare eftersom vi alla är människor. Enligt mig borde inte fotbollen fortsätta rulla, samtidigt kommer det inte göra någon skillnad att jag säger detta”.

Angående förlusten mot Fluminenses menar Suárez att både han och hans medspelare var ganska införstådda med att det skulle bli svårt.

”Vi var ganska medvetna om att det kunde gå dåligt i gårdagens match. Vi hade haft många smittade och resten av dom unga spelarna var tröttkörda”.

Trots förlusten gick River Plate ändå vidare till åttondelsfinal tack vare att Independiente Santa Fe tog poäng mot Junior.