Såhär spelas avslutningen i Primera Division

Nu har det bekräftats när dom avslutande matcherna i årets Primera Division ska spelas.

Förra helgens semifinaler i Primera Division blev framskjutna pga. den lockdown som landets president, Alberto Fernández, hade infört till följd av den rådande smittspridningen i Argentina. Nu står det klart när dessa ska spelas.

Semifinalerna, Independiente – Colón och Racing Club – Boca Juniors, kommer att spelas den 31 maj – klockan 20:00 och 00:00. Vilken semifinal som ska ha vilken avsparkstid är dock ännu inte bestämt.

Finalen spelas sedan två dagar senare den 2 juni. Såväl semifinalerna som finalen kommer att spelas på Estadio Bicentenario i San Juan.

**

Det finns vissa problem som uppstått i samband med uppskjutandet av ligans avgörande. Det första – och kanske största är att Racing inte kommer att kunna inkludera två spelare som normalt sett är startspelare.

Spelarna det handlar om är målvakten Gabriel Arias och vänsterbacken Eugenio Mena. Dom båda chilenarna är uttagna i landets VM-kvaltrupp som ska spela matcher mot Argentina och Bolivia i början av juni. Racing har försökt pressa ligan till att avslutningen skulle spelas klart innan maj månads slut, men fick föga förvånande inget gehör för detta.

Det andra problemet som dykt upp handlar om Colón som är det enda, av dom fyra lagen som är kvar, som inte spelar Copa parallellt med ligaspelet. Därmed kommer man till semifinalmötet mot Independiente utan att ha spelat någon tävlingsmatch på två veckor. Ett problem eller en möjlighet till välbehövlig vila? Meningarna går onekligen i sär kring detta.