Gallardo: ”Vi hade spelare som gick upp ur sängen för 24 timmar sedan”

Marcelo Gallardo var sammanbiten på presskonferensen efter River Plates förlust mot Fluminense under gårdagen. Trots nederlaget tog sig ändå storklubben vidare till åttondelsfinal.

Dom senaste veckorna har varit otroligt tunga för River Plate. Det stora utbrottet av Corona i truppen gjorde att man i förra veckan fick ställa mittfältaren Enzo Pérez i mål mot Independiente Santa Fe. Trots det vann man och i slutändan var förra veckans seger avgörande för att River tog sig vidare till åttondelsfinalerna under gårdagen. 

Marcelo Gallardo var sammanbiten när han mötte pressen efter gårdagens förlust mot Fluminense. 

”Det som gick emot oss var viruset. Det attackerade oss hårt och vid ett avgörande tillfälle. Vi kom ifrån en kraftfull ansträngning under den föregående veckan, med det som laget visade upp mot ett bra motstånd. Detta gav oss mycket energi, men samtidigt blev vi utmattade. Vi fick tillbaka spelare tätt inpå dagens match. Men där var spelare som gick upp ur sängen för 24 timmars sedan (pga. varit sängliggande till följd av Corona. reds.anm.) och som utan träning i benen skulle ut och ge sitt bästa”. 

Samtidigt var ändå Gallardo bitvis nöjd med gårdagens insats.

”Vi gick ut med inställningen att ge oss hän matchen. Vi siktade på att ge vårt bästa i en sport, där givetvis mycket stod på spel. Ibland måste vi vara lite mer rationella i vårt spelsätt. Inte för mycket, till vilket pris som helst. Det var det jag såg i slutet: mindre generositet. Vi har nu tävlat såhär långt. Nu ska vi vila för att kunna återvända till träningen igen. Förhoppningsvis med bättre hälsa än tidigare”. 

Rivers huvudtränare var också väl medveten om att deras avancemang hängde på en skör tråd och att det lika gärna kunde ha slutat annorlunda. 

”Vi försöker att alltid hitta formen i vårt spel och följa en idé. Under vissa ögonblick kostade det oss mer än i andra och i vissa flöt det på bättre. Det är väldigt svårt att göra en analys över den här säsongen (halvåret). Förutom allt detta lyckades vi precis att ta oss fram till kanten”.