Fernando Batista presenterar sin U23-trupp till dubbla träningsmatcher i Marbella

Fernando Batista har presenterat sin trupp till vänskapsmatcherna mot Danmark och Saudiarabien som båda ingår i förberedelserna inför OS i Tokyo senare i sommar.

Den 8:e respektive den 11:e juni ska Argentina spela två träningslandskamper i Marbella som förberedelser inför sommarens OS i Tokyo. För motståndet står Danmark och Saudiarabien. Under måndagskvällen presenterade förbundskaptenen Fernando Batista sin trupp till dessa båda matcher.

I denna återfinns endast en överårig spelare i form av Rosario Centrals f.d. målvakt Jeremías Ledesma som förnärvarande spelar för spanska Cádiz. I den slutgiltiga 23-mannatruppen, som senare ska presenteras till OS i Tokyo, kommer tre överåriga spelare att finnas med. I bruttotruppen till OS har Batista tagit med åtta överåringar som i slutändan alltså ska bli tre. Dom det handlar om är (förutom Ledesma); Agustín Marchesín, Juan Musso, Carlos Izquierdoz, Enzo Pérez, Nacho Fernández, Sebastián Driussi och Ángel Correa.

Till träningsmatcherna återfinns flera unga – och intressanta spelare ifrån såväl den inhemska ligan som utlandsproffs i Europa. Om man tittar på truppen är det en härlig blanding av spelare. Det ska bli roligt att se ifall Adolfo Gaich kan bibehålla sitt fina målsnitt som han har i U23-landslaget. Sen tycker jag såklart att det är extra kul att en ung målvakt som Talleres Joaquín Blázquez finns med.

Här är truppen i sin helhet:

Argentins grupp i OS innehåller Egypten, Spanien och Australien.