Scaloni adderar tre spelare till VM-kvaltruppen ifrån den inhemska ligan

Under måndagen meddelade Scaloni vilka inhemska spelare som han adderar till sin VM-kvaltrupp.

Sedan tidigare har förbundskaptenen presenterat vilka spelare, ifrån utländska ligor, som är uttagna till det kommande VM-kvalet mot Chile och Colombia. Under måndagen adderades ytterligare tre stycken spelare, ifrån den inhemska ligan, till truppen och samtliga kommer ifrån River Plate.

Spelarna det rör sig om är målvakten Franco Armani, högerbacken Gonzalo Montiel och anfallaren Julián Álvarez. Dom två förstnämda var kanske inte särskilt förvånande, då dom varit med vid flertalet tillfällen tidigare under Scalonis era som förbundskapten, men inkludering av Álvarez genererade desto fler förvånade blickar.

Dessa förvånade miner beror absolut inte på att Álvarez inte skulle platsa i en VM-kvaltrupp utan mer att uttagningen som sådan överraskade. Julián Álvarez har ett väldigt fint år bakom sig med River Plate och har varit en av lagets genomgående bästa spelare. När fotbollen återupptogs, efter pandemi-uppehållet i höstas, hoppades jag att Álvarez skulle ta stora kliv i sin utveckling under det kommande året – förhoppningar som 21-åringen har infriat.

Julián Álvarez har förtjänat sin plats i landslaget efter ett fint år med River Plate.

En annan detalj som överraskade, vid dagens uttagning, var att Scaloni inte tar med Bocas målvakt, Esteban Andrada, i truppen. Han har varit med vid flera tidigare samlingar, men Scaloni väljer alltså att satsa på följande målvakter istället; Agustín Marchesín, Emiliano Martínez, Juan Musso och Franco Armani.

Här är truppen i sin helhet: