Scaloni: ”Vi ska visa att vi vill spela bra – och vinna”

Förbundskaptenen Lionel Scaloni pratade, under fredagen, litegrann om det stundande VM-kvalet, men framförallt om Copa América som ligger runt hörnet.

I förra veckan presenterade Lionel Scaloni sin trupp till VM-kvalet mot Chile och Colombia – som ska spelas i början av juni. Samtidigt väntar Copa América på hemmaplan strax därefter. Under fredagen pratade förbundskaptenen litegrann om sina förväntningar inför mästerskapet.

”Jag är förbundskapten för ett av dom största landslagen i världen och då måste man sikta på att vi ska vara dom som styr, visa att vi vill spela bra och vinna. Men från det till att lova att vi ska vinna alltihop, det funkar inte”.

Dom senaste dagarna har varit stökiga i Sydamerika. Colombia har dragit sig ur värdskapet för Copa América, pga. oroligheterna i landet, vilket renderat i att Argentina blivit ensamma om att stå värd för sommarens turnering.

Dessutom har den höga smittspridningen i Argentina resulterat i ett landet gått in i en total lockdown fram tills, åtminstone, slutet av maj.

”Just nu fortsätter allt som normalt med dom kommande matcherna i VM-kvalet och sedan Copa América. Samtidigt är vi uppmärksamma på vad som kan komma att hända. Just nu händer allting i bakgrunden. Men om jag skulle planera för en match idag är det inte den bästa tidpunkten eftersom vi inte spelat en match tillsammans på lång tid”.

Scaloni passade även på att kommentera Agüeros tillstånd efter den seglivade skadan.

”Vi pratades vid när han kommit tillbaka efter sin skada. Det är en spelare som vi har stort förtroende för. Hans siffror i landslaget intygar på att det är en spelare vi ska tro på och det som hans läkare har indikerat om är att han är helt återställd och säkerligen blir en extra kraft som vi har tillgång till”.