Nya Coronafall i River och Boca inför avgörandet i Copa Libertadores

Med bara några dagar kvar till avslutningen på gruppspelet i Copa Libertadores har såväl River – som Boca fått nya fall av Corona i truppen.

I nästa vecka ska gruppspelet i såväl Copa Libertadores som Sudamericana avgöras och för Rivers – samt Bocas del är avancemanget till åttondelsfinalerna ännu inte säkrat. River stod som bekant för en heroisk insats för några dagar sedan när man besegrade Independiente Santa Fe med 2-1 trots att man var tvungna att ha mittfältaren Enzo Pérez i mål pga. det stora utbrottet i truppen av Corona. 

Inför kommande veckas avslutning mot Fluminense hoppas Gallardo få tillbaka en hel drös med spelare. På måndag kan dom femton spelarna som testade positivt, innan mötet med Boca, återigen vara redo för spel om dom uppvisar ett negativt resultat. Därför är det fortfarande oklart vilka spelare som kan komma tillbaka och under lördagen tillkom ytterligare två fall i truppen. 

Fabrizio Angileri och José Paradela adderades till dom andra fallen och missar definitivt mötet med Fluminense. Det gör också följande spelare; Leonardo Ponzio, Gonzalo Montiel, Alex Vigo, Lucas Beltrán och Fabián Londoño Bedoya. Dessutom klev Agustín Fontana av lördagens träning med symtom som indikerade på att även han kan vara smittad. Test på anfallaren kommer att genomföras under dagen.

**

Även i Boca Juniors har Coronafallen krupit in den senaste tiden, om än i avsevärt mindre skala än i River. Under lördagen kom bekräftelsen på att den 18-årige mittfältaren, Cristian Medina, testats positivt och missar avslutningen mot The Strongest. 

Boca gick också ut via sociala medier och berättade att man ämnar ta regelbundna test fram tills mötet på onsdag för att undvika ytterligare smittspridning i truppen. 

**

Avslutningen i Copa Libertadores:

Onsdag:
00:15. River Plate – Fluminense. 
02:30. Racing Club – Rentistas.

Torsdag:
02:00. Boca Juniors – The Strongest.
04:00. Club Nacional – Argentinos Juniors.

Fredag:
00:00. Defensa y Justicia – Independiente del Valle
02:00. Flamengo – Vélez Sarsfield.