All fotboll i Argentina ställs in till månadsskiftet

Under fredagen kom beslutet att fotbollen i Argentina ställs in fram tills, åtminstone, slutet av maj då Coronarestriktionerna i landet förväntas upphöra.

Argentinas president, Alberto Fernández, utlyste en niodagars lockdown i landet under gårdagen – dvs. till slutet av maj. Under fredagen kom sedan beskedet att all inhemsk fotboll i Argentina ställs in till åtminstone den 30 maj. Därefter kommer nya besked att komma.

Detta beslut resulterar i att helgens planerade semifinaler – och den kommande veckans final, i Primera Division, ställs in och skjuts på framtiden. Såhär skrev ligans egna twitterkonto under fredagseftermiddagen.

”Liga Profesional samt AFA följer dom politiska riktlinjer som finns för att skydda folkhälsan i landet och har därför, tillsammans med myndigheterna, beslutat att ställa in helgens semifinaler och planera om dom avslutande matcherna i Copa de la Liga Profesional”.

Hur det blir med Copa Libertadores – och Sudamericana, som ska spela sina avslutande omgångar i nästa vecka, är ännu oklart.

Det kan mycket väl bli tal om att flytta dom matcherna som är tilltänkta att spelas i Argentina och istället spela dessa drabbningar i något grannland. Bland annat sägs det att Boca redan undersökt möjligheten till att spela avslutningen, mot The Strongest, i Paraguay eller Uruguay. Lagen kommer dessutom att få söka dispens för att få utföra sina lagträningar under den närmaste tiden.