Copa-onsdagen: River stod för en heroisk insats mot Independiente Santa Fe

River Plate stod för en heroisk insats hemma mot Independiente Santa Fe samtidigt som Vélez säkrade avancemang till åttondelsfinal, Arsenal besegrade Jorge Wilstermann och Central krossade Huachipato. En magisk kväll i Las Copas.

Vi måste såklart börja med River Plate och deras heroiska insats hemma mot Independiente Santa Fe. Storklubben kom, som bekant, till matchen med 20 Coronafall i truppen och ingen målvakt tillgänglig. Resultatet blev att den småskadade mittfältaren Enzo Pérez fick ställa sig i mål och det var en uppgift som han skulle göra med bravur.

River rivstartade matchen och gick upp till en 2-0-ledning redan efter sex minuter genom Fabrizio Angileri och Julián Álvarez. Independiente Santa Fe såg nästan chockade ut över att detta Coronadrabbade River gasade på redan ifrån början. Enzo Pérez fick göra några enkla ingripande under den första halvleken, men på det stora hela lyckades River att hålla motståndarna på behörigt avstånd ifrån det egna målet.

Colombianerna reducerade i den 73:e minuten genom Kelvin Osorio. Dock kom bortalaget inte närmare än såhär. Sett över hela matchen gjorde man en väldigt blek insats och River vann fullt rättvist efter en heroisk insats.

Elvan som började matchen avslutade också densamma eftersom Gallardo inte hade några avbytare att plocka in. Dom två debutanterna, Tomás Lecando och Felipe Peña Biafore, stod för gedigna insatser och när domaren blåste av matchen sprang Gallardo in på planen och kramade om varenda en av sina spelare. Detta var en magnifik kväll för River Plate som definitivt kommer att gå till historieböckerna.

**

I Copa Libertadores var även Vélez Sarsfield i farten under gårdagen. Hemma på Estadio José Amalfitani tog man emot chilenska Unión Calera med möjligheten att säkra ett avancemang till åttondelsfinalerna.

Den chansen tog man. Efter mål av Cristian Tarragona och Thiago Almada vann Pellegrinos lag med 2-1 och blev därmed det fjärde argentinska laget att säkra avancemanget ifrån gruppspelet i årets Copa Libertadores.

**

Även i Copa Sudamericana hände det saker under gårdagen. Arsenal hade rest till Bolivia för att försöka knipa tre poäng mot Jorge Wilstermann och därmed ge sig själv chansen att knipa förstaplatsen i gruppen. Det lyckades man också med, trots att Wilstermann tog ledningen i den första halvleken genom Humberto Osorio. Men Arsenal vände på steken i den andra halvleken efter mål av Lucas Albertengo och Brian Farioli.

Därmed klättrade Rondinas lag upp på förstaplatsen i gruppen. Visserligen kan man tappa densamma under den kommande natten när Ceará tar emot Bolívar på hemmaplan. Hursomhelst kommer möjligheten till avancemang att leva vidare till den sista omgången.

Även Rosario Central spelade under gårdagskvällen och tog emot gruppettan Huachipato på hemmaplan. Central krossade sina motståndare och tog därmed över förstaplatsen i gruppen. Matchen slutade 5-0 efter att Gamba, Vecchio, Damián Martínez, Luca Martínez samt ett självmål hade hamnat i målprotokollet. Central har nu allt i sina egna händer inför den avslutande omgången om en vecka.