Copa-tisdagen: Racing och Defensa y Justicia klara för åttondelsfinal

Tisdagen bjöd på flera fina resultat för argentinska lag i såväl Copa Libertadores som Copa Sudamericana. Här kommer en kortare summering.

Först ut var Defensa y Justicia som hade rest till Brasilien för att ta sig an fjolårsvinnarna Palmeiras. Defensa inledde matchen bäst och tog också ledningen genom Walter Bou redan efter nio minuter. Palmeiras repade sig dock snabbt och kvitterade bara några minuter senare genom Ze Rafael.

Men Walter Bou var på ordentligt spelhumör under gårdagen och fixade snabbt en ny ledning för sitt Defensa. Tillsammans med Braian Romero bildar Bou ett fruktat anfallspar för Beccaceces lag och under gårdagen skulle det ge ordentlig utdelning.

Matchen svängde fram och tillbaka där 2-1 för Defensa blev 2-2, 3-2 blev 3-3, innan Braian Romero skickade dit 4-3 för argentinarna på tilläggstid. Tack vare segern och det faktum att Independiente del Valle, något överraskande, förlorade mot Universitario gör att Defensa y Justicia är klara för åttondelsfinal i Copa Libertadores med en omgång kvar att spela. Otroligt starkt gjort av Beccaceces lag som, efter fjolårets seger i Copa Sudamericana, fortsätter att skörda framgångar i dom kontinentala cuperna.

**

Även Racing Club tog en tung seger i Copa Libertadores under den gångna natten. På bortaplan mot São Paulo vann Pizzis lag, som just nu är inne i en riktigt fin form, med 1-0 efter att mittbacken Joaquin Novillo gjort matchens enda mål.

Båda lagen roterade kraftigt i sina elvor, men det var Racing som lyckades bäst. Tack vare segern är även dom klara för åttondelsfinal och ligger dessutom väldigt bra till för att vinna gruppen.

**

I Copa Sudamericana besegrade Independiente brasilianska Bahia med 1-0 på hemmaplan. Matchens enda mål tillkom efter att Thonny Anderson gjort ett självmål med knappa tio minuter kvar på matchklockan.

Independiente roterade en hel del i sin startelva och uppvisade en ganska ambivalent prestation nere på planen. Spelet stämde inte alls för Falcionis lag, men i slutändan fick man, trots allt, med sig dom tre poängen som man var ute efter. Dessa säkrade också, mer eller mindre, gruppsegern.

Talleres sista chans till vidare avancemang krossades under natten mot onsdagen efter att man förlorat hemma mot Bragantino med 1-0. Därmed försvann den sista möjligheten till att ta sig upp på förstaplatsen i gruppen och Talleres säsong är därmed över.

**

Även Argentinos Juniors blev klara för åttondelsfinal under gårdagen. Detta trots att man inte spelade själva.

Uruguyanska Club Nacional besegrade nämligen chilenska Universidad Católica med 1-0 och kunde därmed säkra vidare avancemang för Argentinos. Detta är första gången sedan 1985 som föreningen tar sig vidare ifrån gruppspelet i Copa Libertadores – den gången vann man hela turneringen.