Buendía efter uttagningen till VM-kvalet: ”Det är en dröm”

När Lionel Scaloni presenterade sin trupp till VM-kvalet häromdagen dök en överraskning upp i Emiliano Buendía.

Emiliano Buendía har några fina säsonger bakom sig med Norwich City och tillslut kom också belöningen. För första gången i 24-åringens karriär blev han uttagen i en trupp till det argentinska seniorlandslaget. När förbundskaptenen Lionel Scaloni presenterade sin trupp till VM-kvalet, som ska spelas i början av juni, var mittfältaren med.

Själv blev han väldigt förvånad över uttagningen och givetvis extremt glad för att nu äntligen få representera sitt land även på seniornivå.

”Att få se mitt namn bland dom uttagna var en dröm som gick i uppfyllelse. Man försöker alltid att utvecklas och nå så långt som möjligt, men jag blev onekligen överraskad av detta”.

VM-kvalet i början av juni handlar, för Argentinas del, om två matcher mot Chile och Colombia.

”Jag kommer till samligen med dom största drömmarna – och förväntningarna. Jag kommer med den största entusiasmen i hela världen. Man vill alltid komma in och sen få stanna i landslaget. Det är mitt nästa mål i karriären. Att spela så många matcher som möjligt. Det blir en utmaning”.

Buendía har blivit en viktig pjäs i Norwich City.

Buendía ser också fram emot möjligheten att få spela tillsammans med Messi.

”Det kommer att bli speciellt. Förhoppningsvis får jag dela plan med honom och samspela med honom, antingen på en träning eller match”.

Det återstår att se ifall Buendía, som var med och tog Norwich tillbaka till Premier League tidigare i våras, kan imponera så pass mycket på sin förbundskapten att han även får en plats i sommarens Copa América.