Rivers president: ”Det är en löjlig situation, tänk dig Casco i mål”

River Plate fick avslag ifrån CONMEBOL angående att få inkludera ytterligare två målvakter till Copa Libertadores. Därmed kommer man att bli tvingade till att ställa en utespelare i mål under morgondagens match mot Independiente Santa Fe i Copa Libertadores.

Under tisdagen uttalade sig Rivers president, Rodolfo D’Onofrio, angående den rådande situationen i storklubben.

”Vi kommer att spela imorgon som planerat, detta eftersom alternativet är att vi får sanktioner mot oss. Vi kommer att tävla, även om det logiska hade varit att inte spela. Vi kommer att uppfylla regelverket eftersom sanktionerna är kraftfulla. Vi har aldrig tänkt tanken att inte spela”.

Sanktionerna som D’Onofrio syftar på är att om River Plate inte skulle dyka upp till morgondagens möte, med Independiente Santa Fe, kommer det att generera sanktioner som, förutom böter, även kommer att betyda att man utesluts ifrån nästa års turnering. Därmed är detta, av förklarliga själ, inget alternativ.

”Om inte CONMEBOL tillåter att vi adderar ytterligare målvakter till truppen får vi spela med en utespelare i mål. Det är egentligen en löjlig situation. Tänkt dig själv Casco (vänsterbacken reds.anm.) i mål”.

Fotnot: Intervjun i fråga gjordes imorse innan CONMEBOL avslog Rivers förfrågan om att inkludera målvakterna Leo Díaz och Augstín Gómez.