Omgångens lag: 14 – ”Har tagit enorma kliv”

Kvartsfinalerna är färdigspelade i Primera Division och därför kommer här säsongens, näst sista, omgångens lag.

Fyra kvartsfinaler spelades under den gångna helgen och åtta lag blev fyra. Därför tar enkoppmate ut omgångens lag även den här rundan, och kommer även göra det efter semifinalerna. Därefter kommer säsongens lag.

Kvartsfinalerna bjöd på fyra tajta och jämna matcher. I samtliga fyra skulle jag vilja påstå att målvakterna stod i fokus och egentligen skulle åtta målvakter kunna vara med i denna veckans omgångens elva. Men så blev givetvis inte fallet. Någon ordning på saker och ting får vi trots allt ha.

Målvakt:

Sebastián Sosa. Independiente (3)
Kommentar: Stod för en exemplarisk insats mot Estudiantes och var den största anledningen till att Independiente gick sig vidare till semifinal. I straffläggningen var Sosa en vägg som Estudintes inte förmådde att passera.

Försvarare:

Leonardo Godoy. Estudiantes (1)
Kommentar: Var ständigt ett hot med sina många, offensiva, löpningar längs högerkanten i mötet med Independiente. Kanske att man önskat lite mer precision i inspelen, men Godoy är en bra högerback som jag tycker borde gått utomlands när han lämnade Talleres.

Sergio Barreto. Independiente (1)
Kommentar: Tillsammans med Insaurrable skapade Barreto ett starkt mittbackslås mot Estudiantes. Independiente fick försvara sig än mer efter Ortegas utvisning och det gjorde man med bravur.

Juan Insaurrable. Independiente (2)
Kommentar: Har varit en stark pjäs i Independientes försvar under hela säsongen. Ett riktigt kap dom gjorde när Insaurrable värvades ifrån Colo Colo inför den här säsongen.

Julio Buffarini. Boca Juniors (1)
Kommentar: Satte den avgörande straffen mot River Plate i straffläggningen och kopplade inte själv att han avgjort densamma förrän han komma tillbaka till mittlinjen. Gjorde en fin insats sett över 90 minuter och en av få i Boca som jag tycker kan gå med huvudet högt efter matchen.

Mittfältare:

Alexis Castro. Colón (2)
Kommentar: Jag har flaggat för Alexis Castro tidigare och vidhåller att han är en sevärdhet i Primera Division. Otroligt viktig för Colóns anfallsspel och Castro gjorde ingen besviken under helgens möte med Talleres. Stod för öppningsmålet som var hans fjärde den här säsongen.

Rodrigo Aliendro. Colón (1)
Kommentar: Styrde och ställde ifrån sin mittfältsposition mot Talleres. Kom till Colón, för några säsonger sedan, samtidigt som Pulga Rodríguez och har nu på allvar vuxit in i den roll som Santa Fe-klubben hoppats att han skulle göra.

Franco Fragapane. Talleres (1)
Kommentar: Fragapane var återigen en av Talleres bästa spelare i helgens möte med Colón och stod för Córdobaklubbens kvittering. Otroligt skicklig offensivt och ryktas följas av diverse klubbar i MLS.

Julián Álvarez. River Plate (3)
Kommentar: Álvarez har tagit enorma kliv under det senaste året och har utvecklats till den spelaren alla hoppades att han skulle bli. Nickade in kvitteringen på La Bombonera igår och visade att han även behärskar huvudspelet till perfektion.

Tomás Chancalay. Racing Club (2)
Kommentar: Gjorde inget mål mot Vélez, men var likväl den mest involverade spelaren i storklubbens offensiva upptåg. Har en bred repertoar och jag är faktiskt lite förvånad över att inte fler klubbar hög på honom i vintras när Racing tillslut knöt honom till sig.

Anfallare:

Carlos Tevez. Boca Juniors (3)
Kommentar: Bocas ledargestalt och visar gång på gång upp sin pondus när dom stora matcherna står på schemat. Gav Boca ledningen mot River och var genomgående en av deras bästa spelare i matchen.

Tränare:

Eduardo Domínguez. Colón (3)
Kommentar: Colón har gjort en sensationellt bra säsong, sett till deras förutsättningar, och Eduardo Domínguez är såklart en gigantisk del i detta. Mittfältaren Piovi deklarade, inför helgens möte mot Talleres, vad Domínguez betytt för Colóns lagbygge. Förhoppningsvis kan man nå hela vägen till sin första ligatitel i år.