Superclásico: Ett Coronadrabbat River mot Boca på La Bombonera

Ett Superclásicot står för dörren och det kommer onekligen ett bli ett väldigt annorlunda sådant.

River Plate drabbades utav ett stort utbrott av Coronaviruset i truppen under lördagen. Totalt testades 15 spelare positivt – däribland samtliga målvakter – och huvudbryna är många för Marcelo Gallardo inför dagens derby. Samtliga av dessa spelare är borträknade ifrån kvällens match på La Bombonera och det rör sig om dessa namnen; Armani, Lux, Bologna, Petroli, Díaz, Rojas, Zuculini, De la Cruz, Santiago Simón, Tomás Castro Ponce, Palavecino, Borré, Matías Suárez, Girotti och Rollheiser.

Därmed kommer Gallardo att bli tvingad att ställa upp med reservlagets andremålvakt, Alan Leonardo Díaz, i kvällens startelva. Flera spelare ifrån reservlaget kommer också att återfinnas på bänken för att fylla ut den virussmittade truppen. Trots detta kan ändå River ställa upp med ett starkt lag på La Bombonera.

Förmodad startelva för River Plate: Díaz: Casco, Maidana, Martínez, Angileri: Pérez, Ponzio: Carrascal, Paradela: Álvarez, Fontana.

För motståndet står Boca Juniors som genomgår en mindre kris just nu. Russos lag kommer ifrån tre raka förluster – två i Copa Libertadores och en i ligaspelet – och därför är inte tongångarna särskilt optimistiska just nu inom storklubben.

Det som dock är positivt för Boca är att Cardona återigen är redo för spel efter en jobbig skadeperiod som hållit honom borta ifrån spel. Om Russo väljer att inkludera honom i startelvan eller inte återstår dock att se.

Critian Pavón har varit en av lagets bättre spelare den senaste tiden och kommer med största sannolikhet att få fortsatt förtroende ifrån start. På mittfältet lär vi också få fortsätta att se ungdomarna Medina och Varela som båda utvecklats väldigt mycket under året.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Izquierdoz, Rojo, López: Capaldo, Medina, Varela, Villa, Mas: Tevez, Pavón.

**

Ett Superclásico är alltid ett Superclásico och det har såklart bjudits på många sevärda matcher genom åren. Om man kollar på dom senaste 10 mötena har Boca faktiskt bara lyckats vinna ett enda derby. Dessutom kan man konstatera Russo fortfarande inte vunnit över River Plate som tränare för Boca. Varken under sin första sejour med Boca 2007 eller under den nuvarande epoken. Blir det ändring på detta ikväll?

**

Matchen har avspark klockan 22:30 i afton och kan ses på fanatiz.tv.