Sosa stor hjälte när Independiente gick till semi

Det blev en tajt och jämn match mellan Estudiantes och Independiente under lördagskvällen. Tillslut krävdes ett straffavgörande där Sosa blev stor hjälte för sitt Independiente.

Matchen som sådan bjöd inte på särskilt mycket. Båda lagen försökte komma till målchanser, men bägge försvarare var solida och kunde stoppa dom flesta försöken. Känslan var litegrann också att båda lagen var lite för försiktiga i sin inställning till matchen. Man visste vad som stod på spel och ville inte ge bort några onödiga fördelar till sina motståndare.

Estudiantes tog över allt mer under den andra halvleken och när Ortega, felaktigt, fick sitt andra gula kort ökade trycket allt mer på Independientes mål och Santiago Sosa. Målvakten stod för flera fina ingripande under matchens gång och skulle också bli stor hjälte när drabbning klev in i ett straffavgörande.

Efter 90 minuters spel var matchen nämligen fortfarande mållös och ett straffavgörande fick ta vid. Väl här var Independiente obevekliga ifrån elvameterspunkten och tryckte dit samtliga av sina straffar. Samtidigt visade Sosa upp sina kvalitéer och räddade straff efter straff för sitt Independiente.

Därmed är Falcionis manskap klara för semifinal där Colón väntar. Dom besegrade nämligen Talleres under gårdagen, också i deras fall krävdes ett straffavgörande då matchen slutade 1-1 efter 90 minuters spel.