Ett ungt Vélez mot ett rutinerat Racing Club

Klockan 5 på söndagseftermiddagen är det dags för kvartsfinal nummer tre i Primera Division. Ett ungt Vélez möter ett rutinerat Racing Club.

Vélez Sarsfield kommer till matchen som det mest formstarka laget i hela Argentina. Man plöjde igenom gruppspelet och vann sin grupp i överlägsen stil. Förra helgen avslutade Vélez allt med att krossa Gimnasia på bortaplan med hela 5-0. Dessutom har Pellegrinos lag fått upp ångan ordentligt i Copa Libertadores och för några dagar sedan besegrade man LDU Quito med 3-1 på hemmaplan.

Vélez har en stark trupp och kan också ställa bästa möjliga lag på benen under söndagskvällen. För Ricardo Centurión blir matchen lite extra speciell då Racing är hans f.d. klubb och äger faktiskt fortfarande 50% av yttermittfältaren.

Förmodad startelva för Vélez: Domínguez: De la Fuente, De los Santos, Giannetti, Brizuela: Cáseres, Galdames: Orellano, Almada, Centurión: Lucero.

Nu väntar ett Racing Club som även dom är formstarka efter en svajig inledning på ligaspelet. Förra helgens seger mot San Lorenzo, som säkrade avancemanget till kvartsfinalerna, följdes upp i veckan med en 2-0-seger över peruanska Sporting Cristal i Copa Libertadores.

Pizzi har därmed fått lite välbehövlig arbetsro och har nog kunnat njuta lite också av att vara tränare för Racing. Till kvällens match väljer Pizzi att satsa på flera rutinerad kort i startelvan. 35-årige Iván Pillud får en plats i backlinjen, 37-årige Ignacio Piatti på mittfältet och i anfallet får 36-årige Dario Cvitanich förtroendet.

Faktum är att Racings medelålder, i truppen, är betydligt högre än Vélez motsvarighet – 30 år jämfört med 25. Flera av dom rutinerade spelarna besitter fortfarande en enorm kvalité och faktum är att Piatti varit en av Racings bästa spelare den senaste tiden. Dessutom har samtliga erfarenhet ifrån denna typen av matcher som säkerligen också kan vara till deras fördel.

Förmodad startelva för Racing Club: Arias: Pillud, Sigali, Domínguez, Mena: Miranda, Martínez, Piatti: Chancalay, Cvitanich, Copetti.

**

Även om Vélez vann det senaste mötet, lagen emellan, har Racing klar plusstatistik under dom senaste säsongerna. På dom senaste tio matcherna har Racing vunnit sju av dessa medan Vélez endast har två segrar.

**

Kvällens drabbning har avspark redan klockan 17:00, svensk tid, och kan ses på fanatiz.tv.