Colón mot Talleres i Santa Fe

I kvartsfinal nummer två drabbar Colón och Talleres samman i Santa Fe.

Hemmalaget kommer ifrån en väldigt fin säsong såhär långt. Man vann sin grupp i storartad stil och tog faktiskt fler poäng än såväl Boca Juniors som River Plate i gruppspelet. Nu går Colón in till matchen mot Talleres som favoriter och frågan är om man är bekväma med detta.

Mycket snack har, med rätta, handlat om Pulga Rodríguez den här säsongen vad det gäller Colón. Den 36-årige anfallaren har stundtals varit övermänsklig och burit Colóns offensiva spel. Men i en intervju med tidningen Olé poängterar mittfältare Gonzalo Piovi att Colón inte bara kan förlita sig på en spelare om man ska gå vidare till semifinal.

”Han (Pulga) är otroligt viktig för oss, men en ensam spelare kommer inte att vinna matchen åt oss på egen hand. Det vill till att alla 11 spelare på planen gör bra ifrån sig. Det viktigaste är att fortsätta på samma väg som tidigare. Att vi bibehåller nivån, rytmen och intensiteten i spelet. Vi måste vara koncentrerade i 90 minuter”.

Eduardo Domínguez kan också ställa starkast möjliga lag på benen. Tidigare under säsongen har det varit kännbart när Alexis Castro saknats på mittfältet, han är nämligen otrolig viktig i speluppbyggnade och med sina offensiva kvalitéer bidrar han med väldigt mycket framåt.

Mest troligt kommer 18-årige Facundo Farias att bänkas efter en mindre lyckad match i derbyt mot Unión. Farias har absolut varit ett utropstecken den här säsongen, men är fortfarande ung och prestationerna kommer säkerligen att pendla en del framöver.

Förmodad startelva för Colón: Burián: Garcés, Bianchi, Delgado: Mura, Aliendro, Lértora, Castro, Piovi: Pulga Rodríguez, Wilson Morelo.

För kvällens motstånd står Talleres, som just nu är inne i en väldigt hektisk period vad det gäller matchandet. Córdobaklubbens trupp är egentligen inte i närheten av tillräckligt bred för att kombinera spel både i ligan – och Copa Sudamericana samtidigt. Följden av detta har blivit att resultaten varierat ganska kraftigt under säsongen och nu har dessutom skadorna börjat dugga tätt.

Diego Valoyes missar kvällens match eftersom han ådragit sig en ankelskada. Utöver detta är såväl Federico Navarro som Juan Méndez osäkra kort då även dessa dras med småskavanker. Navarro har varit in och ut ur startelvan den senaste tiden.

I avslutningen av gruppspelet, för en vecka sedan, förlorade Talleres mot Lanús och föll därför ner på en fjärdeplats i gruppen. I den matchen kunde man tydligt se att lagets övergripande kvalité försvinner när Medina tvingas gå runt på alldeles för många spelare. Flera av dom unga spelarna är lovande, men långtifrån redo för att prestera kontinuerligt i Primera Division.

Förmodad startelva för Talleres: Díaz: Tenaglia, Pérez, Komar, Martino: Auzqui, Navarro/MacAllister, Méndez/Mauri, Fragapane: Retegui, Santos.

**

Om vi kollar på dom senaste årens resultat, lagen emellan, har Talleres ett ganska kraftigt övertag mot Colón. Sedan Córdobaklubben tog klivet upp till Primera Division, 2016, har man vunnit fyra av fem matcher varav den femte vanns av Colón. Senaste mötet var så sent som i janauri, tidigare i år, och även då vann Talleres med 2-1 efter mål av Valoyes och Tenaglia.

**

Kvällens match har avspark klockan 02:00, natten mot söndag, och kan ses på fanatiz.tv.