Copa-torsdagen: Vélez tog tre viktiga poäng mot LDU Quito

Copa-torsdagen bjöd inte på jättemånga matcher som involverade argentinska lag och dom som gjorde det levererade, i dom flesta fallen, inte några tillfredsställande resultat. Dock var Vélez ett undantag mot LDU Quito.

Vélez Sarsfield har som bekant gått likt en ångvält i ligaspelet, men inledde sin resa i Copa Libertadores betydligt mer skakigt. Efter att ha förlorat dom två inledande matcherna har man den senaste tiden spelat med kniven mot strupen för att lyckas nå vidare spel i turneringen.

Igår tog man en otroligt viktig seger när man ställdes mot LDU Quito på hemmaplan. Det ecuadorianska laget gick segrande ur lagens förra möte i Ecuador, men under gårdagen hade man inte mycket att sätta emot. Det hjälpte inte ens att Thiago Almada skickade en straffspark i stolpen vid ställningen 0-0. Detta var Vélez afton från början till slut.

Framförallt var det även Almadas kväll. Den offensive mittfältaren – som har utvecklats enormt som tia under Pellegrino – gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter att ha mött ett inspel ifrån höger och tryck dit bollen i mål. Vélez kombinerade sig, gång på gång, fram på ett väldigt fint sätt och kunde också utöka sin ledning genom Lucas Janson i den 69:e matchminuten.

LDU Quito hann visserligen emellan med en reducering till 2-1, men drog sedan på sig ett rött kort som definitivt satte spiken i kistan. Federico Mancuello kunde sedan sätta punkt för tillställningen med sitt 3-1-mål på tilläggstid.

Därmed klättrar Vélez förbi Quito i grupptabellen och placerar sig just nu på en andraplats bakom ledande Flamengo. Två omgångar återstår och det ser onekligen lovande ut för Pellegrinos manskap.

**

I Copa Sudamericana var såväl Lanús som Newell’s Old Boys aktiva under gårdagen. Det gick inte särskilt bra för något av lagen. I båda fallen slutade det med förlust – Lanús med 3-1 mot Grêmio och Newell’s Old Boys med 1-0 mot Libertad. Därmed är utsikterna för vidare avancemang, i princip, borta för bägge lagen.