Copa-onsdagen: River kvitterade sent i Barranquilla

Onsdagen bjöd på flera matcher i såväl Copa Libertadores som Copa Sudamericana. Dock blev det hyfsat målsnålt i nästan samtliga matcher som innehöll ett – eller flera argentinska lag.

Först ut var Argentinos Juniors som fram tills gårdagen hade gått rent i gruppspelet av årets Copa Libertadores. Igår tog man sig an Universidad Católica i Buenos Aires och det blev en frustrerande match för Militos lag. Chilenarna var inte alls oävna utan kunde vinna med 1-0 efter att den f.d. Central-anfallaren, Fernando Zampedri, gjort matchens enda mål med dryga kvarten kvar.

**

Lite senare på natten hade River Plate tagit sig till Colombia för att möta Junior i Barranquilla. Gallardo hade derbyt mot Boca Juniors, till helgen, i tankarna och valde att rotera en del i startelvan. Resultatet blev att River inte alls kom upp i samma nivå som vi är vana vid och Junior tog också ledningen, redan i den första halvleken, genom Miguel Borja.

River återhämtade sig dock i den andra halvleken, gjorde några väl valda byten och tillslut kom också kvitteringen. Paulo Díaz utjämnade i den 92:e spelminuten efter en välslagen hörna ifrån vänster av Fabrizio Angileri. Därmed knep River en otroligt viktig poäng som i förlängningen kan bli helt avgörande för vidare avancemang. 

Vad som dock måste ifrågasättas kring gårdagens match var det bisarra i att drabbningen överhuvudtaget spelades i Colombia. Emellanåt kunde man nämligen höra skottlossning utanför arenan, vilket i sig borde vara ett tecken på att det inte är lämpligt att arrangera fotbollsmatcher i Colombia just nu. Gallardo var själv inne på just detta efter matchen.

”Det är en komplicerad situation och man kan inte riktigt ta in exakt vad det är som händer. Det är inte normalt att komma och spela på en plats där det är så instabilt som det är i Colombia just nu. Med rök, tårgas, sammandrabbningar och skottlossningar. Det är en onormal situation och vi kan inte bara titta åt ett annat håll”.

**

Lite senare på natten hade Defensa y Justicia tagit sig till Perus huvudstad Lima för att möta Universitario. Matchen slutade 1-1 efter att Alberto Quintero gett hemmalaget ledningen i den första halvleken. Defensa jobbade sig dock in i matchen och Braian Romero kvitterade med ungefär 35 minuter kvar på matchklockan. Defensa ligger just nu tvåa i sin grupp efter att ha tagit fem poäng på fyra matcher.

**

I Copa Sudamericana lyckades Arsenal knipa en poäng borta mot brasilianska Ceará. Matchen i sig var ganska jämn där båda lagen hade flera goda chanser till att avgöra. I slutändan blev det dock en mållös historia som Arsenal nog är relativt nöjda med. Tack vare poängen lever nämligen drömmarna kring avancemang, ifrån gruppspelet, vidare med två omgångar kvar att spela.

Ett krisande San Lorenzo, utan någon huvudtränare då Diego Dabove sa upp sig efter helgens förlust mot Racing, tog emot Rosario Central på hemmaplan under gårdagskvällen. Det blev ytterligare ett nederlag för San Lorenzos del. Man tog visserligen ledningen i den första halvleken efter att Gastón Ávila gjort självmål, men Central åt sig in i matchen och vände på steken i den andra halvleken.

Först gjorde Federico Gattoni även han självmål innan Emiliano Vecchio kunde trycka dit segermålet bara några minuter senare. Därmed är San Lorenzos chanser till vidare avancemang ifrån gruppspelet borta, med två gångar kvar, medan Central placerar sig precis bakom gruppettan Huachipato.