Krönika: Det är kris i Boca

Tre raka förluster är ingenting som storklubben Boca Juniors är vana vid. På söndag väntar ett derby mot River Plate i ligaspelets kvartsfinal. Inte den bästa tajmingen att genomgå en fullfjädrad kris.

Vi ska vara ärliga och säga att det aldrig är en riktigt bra tidpunkt att genomgå en fullfjädrad kris, men Boca valde onekligen den sämsta tänkbara tillfället. Man är mitt upp i ett gruppspel av Copa Libertadores, som håller på att glida dom ur händerna, och dessutom är upplösningen av ligaspelet runt hörnet.

Under natten mot onsdagen inkasserade Russos lag sin tredje raka förlust på ganska exakt en vecka. Först föll man i Ecuador mot Barcelona SC för att i helgens avslutande ligaomgång få stryk av ett anonymt Patronato innan man, under den föregående natten, föll mot Santos i Brasilien.

Det har varit på gång ett tag. Russo har inte alls fått spelet att stämma sedan årsskiftet och laget har varierat något enormt i sina prestationer. Topparna har absolut funnits där, men dalarna har varit på tok för många och alldeles för djupa.

Boca var absolut inte dåliga mot Santos under gårdagsnatten. Man kunde mycket väl ha tagit ledningen redan efter dryga tio minuters spel när Tevez mötte ett fint inspel av Pavón, men dessvärre gick avslutet över. Santos var skarpare i avslutningslägena och när Felipe Jonatan gav hemmalaget ledningen, i den 41:e matchminuten, skulle det visa sig bli matchens enda mål.

Tevez blev utbytt i den andra halvleken och hängde med huvudet. Anfallaren hade absolut inte gjort en av sina bästa matcher, men bytet var ändå märkligt när Boca jagade en kvittering. Lisandro López blev också utbytt, blev vansinnig och sparkade på en avbytarstol. Russo blev uppskickad på läktaren eftet att ha hamnat i ordgemäng med Santos tränare. Även hemmalagets dito fick promenera upp på läktaren.

Matchen i Brasilien summerade en bedrövlig vecka för Boca där ingenting fungerat. Tre matcher resulterade i tre raka förluster och inget mål framåt. Huvudbryna växer för Russo inför söndagens derby mot River Plate. Jisses vilken usel vecka.

**

Övriga resultat som involverade argentinska lag i Copa Libertadores – och Sudamericana under natten som var:

CL: Sporting Cristal – Racing Club. 0-2.
CS: Montevideo City – Independiente. 1-1.
CS: Talleres – Deportes Tolima. 0-0.