Omgångens lag: 13 – ”Klass rakt igenom”

Omgång 13 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva. 

Den sista omgången i Argentina är färdigspelad och därmed väntar nu endast ett slutspel, med dom åtta bästa lagen, för att avgöra vem som ska bli mästare. 

Målvakt: 

Jorge De Olivera. Platense (2)
Kommentar:
Blev tidernas förste målvakt att göra mål för Platense när han stegade fram och dundrade dit 3-1 mot Rosario Central under söndagskvällen. Är historisk på många sätt i föreningen då han bl.a. varit med om två uppflyttningar och gjorde den avgörande räddningen i straffläggningen som säkrade avancemanget till Primera Division i vintras. 

Försvarare: 

Rafael Delgado. Colón (1)
Kommentar:
Delgado var taggad inför derbyt mot Unión och det syntes. Mittbacken gav Colón ledningen i slutet av den första halvleken innan Unión kom tillbaka och kunde knipa en poäng. 

Lautaro Giannetti. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Stod för en otroligt fin insats mot Gimnasia, precis som hela det övriga laget, och stängde igen bakåt. En ledargestalt som är oerhört viktig för sitt Vélez Sarsfield. 

Augstín Lagos. Atlético Tucumán (1)
Kommentar:
Dubbla assist för Tucumán mot Defensa y Justicia i lördags när hemmalaget vann med hela 5-0. 

Mittfältare: 

Mauro Bogado. Platense (1)
Kommentar:
Styrde och ställde på mittfältet när Platense gjorde en väldigt fin insats mot ett blekt Central under söndagskvällen. Assisterade till lagets försts mål i 4-1-segern. 

Nicolás Garayalde. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Garayalde gjorde sin första start för Vélez Sarsfield i helgens segermöte med Gimnasia. Fördelade bollar på ett exemplariskt sätt och kan säkerligen få mer speltid framöver. 

Tomás Chancalay. Racing Club (1)
Kommentar:
Segerorganisatör, mot San Lorenzo under söndagskvällen, när Racing knep den sista slutspelsplatsen i Grupp A före nämnda San Lorenzo. Chancalay gjorde bägge målen och går ifrån klarhet till klarhet. 

Ricardo Centurión. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Matchens stora gigant mot Gimnasia med sina dubbla mål. Klass rakt igenom! 

Anfallare: 

Javier Toledo. Atlético Tucumán (2)
Kommentar:
Även Toledo blev dubbel målskytt i helgen och då i mötet med Defensa y Justicia i lördags. Tucumán vann med 5-0 och Toledo var onekligen i händelsernas centrum. 

Matías Suárez. River Plate (2)
Kommentar:
Suárez brukar vara en av dom mer framträdande spelarna i River Plate och söndagens möte med Aldosivi var inget undantag. Spelade fram till Paradelas 3-1-mål och gjorde sedan 4-1 på egen hand. 

Enzo Copetti. Racing Club (1)
Kommentar:
Copetti är otroligt nyttig för Racings anfallsspel med sitt slit och uppoffrande spel. I söndagens segermöte med San Lorenzo var Copetti ständigt ett orosmoln för bortalaget och nickskarvade fram till Chancalays 2-0-mål som också var helt avgörande för att Racing skulle ta sig vidare. 

Tränare: 

Juan Antonio Pizzi. Racing Club (1)
Kommentar:
Pizzi har fått mycket kritik under sina inledande månder i storklubben och mycket av kritiken har varit befogad. Men den senaste veckan har Racing stått för två riktigt fina insatser. Först var man nära att vinna mot São Paulo i Copa Libertadores, där man gjorde sin bästa match hittills i turneringen, men som dessvärre slutade mållös och igår var man rättvisa vinnare mot San Lorenzo. Därmed tog man sig också vidare i ligaspelet samtidigt som veckans poäng mot São Paulo innebar att drömmen om avancemang, i Copa Libertadores, i allra högsta grad lever vidare.