Omgång 13 är färdigspelad: Här är kvartsfinalerna

Den sista omgången i argentinska Primera Division är färdigspelad och nu vet vi exakt vilka åtta lag som gått vidare till slutspelet och som ska göra upp om ligaguldet.

Det blev en raffinerande avslutningsomgång i Argentina. Många lag hade chansen att ta sig vidare och det svängde fram och tillbaks, flera gånger, under söndagskvällens gång.

Först ut var Grupp A där huvudsakligen River Plate, San Lorenzo och Racing Club slogs om dom två sista platserna. River hade en del bekymmer med Aldosivi, under främst den första halvleken, när Malcom Braida kvitterade hemmalagets ledning med fem minuter kvar av halvleken. River hann dock få in ett ledningsmål innan halvtidsvisslan då Borré höll sig framme och gjorde 2-1.

I den andra halvleken gasade River Plate på och då hade inte Aldosivi särskilt mycket att sätta emot. 3-1 kom genom inhopparen Paradela, som även gjorde en fin match mot Independiente Santa Fe i veckan som var, och 4-1 trycktes dit av Matías Suárez.

Parallellt med denna match gick Racing upp till en 2-0-ledning mot San Lorenzo efter dubbla mål av Tomás Chancalay. Racing var det klart bästa laget och förtjänade segern mot ett otroligt blekt San Lorenzo. Bortalaget hade ingenting att sätta emot ett Racing som därmed knep den sista slutspelsplatsen.

Såhär slutade Grupp A:
1. Colón.
2. Estudiantes.
3. River Plate
4. Racing Club.

Den andra gruppen avgjordes också under söndagskvällen och där hade betydligt fler lag chansen att ta sig vidare. Här svängde det också rejält under kvällens gång där såväl Unión, som Independiente och Lanús alla, vid något tillfälle, hade den sista platsen i sin famn. I slutändan blev det Independiente som gjorde Vélez, Boca och Talleres sällskap till kvartsfinalerna. Detta efter att man besegrat Huracán med 3-1 i Buenos Aires. Stor matchhjälte blev Silvio Romero som satte 2-1 i den andra halvleken.

Talleres förlorade borta mot Lanús med 1-0, men tog sig ändå vidare eftersom Unión endast fick en poäng med sig ifrån derbyt, på bortaplan, mot Colón. Hemmalaget tog ledningen genom Rafael Delgado, i slutet av den första halvleken, men Unión kom tillbaka och Juan Garcia kvitterade ifrån straffpunkten. Dock kändes det lite som att Unión inte riktigt vågade gå för ett segermål, som skulle ha säkrat ett avancemang, utan var mer måna om att inte förlora derbyt. Därmed knep Independiente en slutspelsplats och gick in precis framför Talleres i tabellen.

Såhär slutade Grupp B:
1. Vélez Sarsfield.
2. Boca Juniors.
3. Independiente.
4. Talleres.

Därmed är också kvartsfinalerna klara och spikade inför den kommande helgen. Dom ser ut enligt följande.

Colón – Talleres.
Estudiantes – Independiente.
Vélez Sarsfield – Racing Club.
Boca Juniors – River Plate.

Som ni ser får vi ett Superclásico i kvartsfinalen. Segraren ifrån kvartsfinal 1 möter segraren av kvartsfinal 2 i semifinalen osv.

I såväl kvartsfinalerna – som semifinalerna gäller straffavgörande vid oavgjort resultat efter 90 minuter. I finalen kommer en förlängning på 2 gånger 15 minuter att hållas istället. Därefter straffar vid oavgjort.