Copa-onsdagen: Talleres vann i Brasilien

Onsdagen i Copa Libertadores – samt Sudamericana bjöd på en hel del dramatik och några riktigt fina insatser.

Den enda matchen i Copa Libertadores, som innehöll ett argentinsk lag under gårdagen, var mötet mellan Racing Club och São Paulo i Avellaneda. Här förtjänade faktiskt hemmalaget mer än man i slutändan fick. Faktum är att Pizzis lag förmodligen gjorde sin bästa match under tränarens, hittills, korta sejour i storklubben.

Gårdagens match slutade mållöst, men Racing var närmast att få med sig samtliga tre poäng. Mest anmärkningsvärt var förmodligen missen som Sigali hade i den första halvleken då bollen gick via ribban och rakt ner på mållinjen innan brassarnas försvar kunde rensa iväg bollen. Hernán Crespo var inte alls nöjd med hur hans São Paulo presterade och det kan man förstå. Racing var helt klart närmast segern.

I Copa Sudamericana var två argentinska lag i farten under gårdagen. Först kryssade Rosario Central med Huachipato i Chile. Detta efter att chilenarna tagit ledningen innan Diego Zabala kvitterat i den andra halvleken. Central har nu tagit fyra poäng på dom tre inledande omgångarna vilket gör att man placerar sig på en andraplats i gruppen.

Lite senare på kvällen tog Talleres en enormt viktig seger borta mot Bragantino i Brasilien. Matchen stod länge och vägde innan Diego Valoyes avgjorde på tilläggstid i den andra halvleken. Därmed skuggar Talleres gruppettan Emelec och har fortsatt chans på avancemang.