Copa-tisdagen: Vélez vann i Chile

Tisdagen bjöd på flera matcher i såväl Copa Libertadores – som Copa Sudamericana. Här är en kortare summering av händelserna.

Vélez Sarsfield besegrade Union La Calera i Chile med 2-0. Efter att ha förlorat dom två inledande matcherna, av gruppspelet i Copa Libertadores, var segern nödvändig för att hoppet om avancemang skulle leva vidare. Målen gjordes av Bouzat och Orellano, men matchen i sig var ingen höjdare.

Union La Calera var minst lika bra som Vélez i själva spelet, men när man drog på sig dubbla utvisningar blev det svårt att hålla ihop laget.

Något senare på natten förlorade Boca Juniors i Ecuador mot Barcelona SC med 1-0. Boca fick klara sig utan sin förstemålvakt, Esteban Andrada, eftersom denne testat positivt vid ankomsten till Guayaquil och han hålls faktiskt fortfarande isolerad i väntan på ett negativt testresultat. Gårdagens match var länge oviss och mållös, men Boca blev lite för försiktiga och släppte i slutändan in ett onödigt baklängesmål.

Defensa y Justicia förlorade hemma mot Palmeiras med 2-1. Argentinarna, som hade stora delar av truppen borta pga. Corona, stod ändå för en heroisk insats och det var inte långtifrån att dom skulle lyckas få med sig en poäng. Båda målen ifrån Palmeiras gjordes av Rony och därmed fick brassarna revansch efter Defensas seger i Supercupen för några månader sedan.

I Copa Sudamericana höll Independiente på att vinna borta mot Bahia i Brasilien. Detta trots att halva laget fått sova på flygplatsen i väntan på ett negativt testresultat. Dessa spelare deltog aldrig i matchen utan flögs istället hem till Argentina igen. Independiente gick upp till en 2-0-ledning efter att Jonathan Herrera och Alan Velasco tryckt dit varsitt straffmål. Men Bahia hämtade sig och orken började också att tryta hos Independiente ju längre matchen fortskred.

Bahia hämtade upp till 2-2 och hade sedan också möjligheten att avgöra ifrån straffpunkten, men då lyckades Sebastián Sosa rädda elvameterssparken. Därmed lyckades Independiente att få med sig en värdefull poäng som nog i slutändan ändå kändes som en seger.

Newell’s Old Boys såg länge ut att gå ett mållöst resultat till mötes när man drabbade samman med Palestino i Chile. Men efter att Burgos gjort några förändringar i den andra halvleken, där bl.a. Maxi – och Alexis Rodríguez kom in, lyckades Newell’s få med sig samtliga tre poäng. Matchhjälten blev Alexis Rodríguez som gjorde matchens enda mål på tilläggstid i den andra halvleken.