Omgångens lag: 12 – ”Ungdomarna dominerar”

Omgång 12 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Det har varit en spännande – och komprimerad omgång där flera ungdomar har visat framfötterna och stundtals dominerat.

Målvakt:

Sebastián Torrico. San Lorenzo (2)
Kommentar: Torrico stod återigen för en exemplarisk insats i San Lorenzos mål och räddade laget flera gånger mot Godoy Cruz. Återigen var 41-åringen en direkt avgörande detalj för att storklubben skulle få med sig samtliga tre poäng. En av Torricos räddningar i söndags fick kommentatorn att jämföra honom med supermannen. Det säger väl allt?

Försvarare:

Emanuel Coronel. Banfield (1)
Kommentar: Gjorde en stabil försvarsinsats, precis som hela Banfield, mot ett tröttkört River Plate. Det hela resulterade också i tre välbehövliga poäng. 

Nicolás Ferreyra. Rosario Central (1)
Kommentar: Nicolás Ferreyra gick in till sitt livs första derby mot Newell’s Old Boys i helgen med inställningen ”antingen dödar man eller så blir man dödad i en sådan här match”. Därefter klackade mittbacken in 2-0-målet och assisterade sedan till Luca Martínez 3-0-mål. Ferreyra dog inte i söndags utan var snarare bödeln som Newell’s Old Boys inte riktigt var beredda på. 

Fabián Noguera. Estudiantes (2)
Kommentar: Fixade 2-0-målet mot Platense när Estudiantes säkrade sin plats i slutspelet. 

Mittfältare:

Emiliano Vecchio. Rosario Central (1)
Kommentar: Vecchio är en grinig och tjurskallig spelare. Dock är han allt som oftast också en av Rosario Centrals bästa spelare på plan. I helgens derby var han den som styrde spelet ifrån sin mittfältsposition på ett elegant sätt. Centrals dröm om en slutspelsplats lever vidare till helgens slutomgång. 

Facundo Farias. Colón (2)
Kommentar: 18-åringen går från klarhet till klarhet och stod för ett av målen när Colón vann i fredags mot Arsenal på hemmaplan med 2-0. Har en väldigt ljus framtid framför sig och kan säkerligen inbringa många välbehövliga miljoner till Colóns klubbkassa. 

Leonardo Heredia. Atlético Tucumán (1)
Kommentar: Heredia gjorde matchens enda mål när Tucumán, något överraskande, besegrade Independiente på bortaplan med 1-0 i söndags. 

Kevin Zenón. Unión (1)
Kommentar: Precis som Farias är Kevin Zenón en spännande tonåring med framtiden för sig. I helgens möte med Defensa y Justicia hoppade mittfältaren in i den andra halvleken och satte matchens enda mål. Därmed lever Unións förhoppningar om en slutspelsplats vidare till den kommande helgens slutomgång. Då väntar ett derby mot Colón!

Alan Varela. Boca Juniors (1)
Kommentar: Alan Varela har utvecklats mycket den senaste säsongen och börjar bli en allt viktigare spelare för Russos Boca. Stod för en fin insats när Lanús besegrades i söndags med 1-0. 

Anfallare:

Mateo Coronel. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Mateo Coronel hoppade in i den andra halvleken mot Aldosivi vid ställningen 1-1. Genom bl.a. ett mål ifrån anfallaren fick Argentinos med sig samtliga poäng hem till Buenos Aires. 

Marco Rubén. Rosario Central (1)
Kommentar: Den rutinerade herren Marco Rubén gjorde inte sitt första Rosarioderby i söndags och det märktes. Med pondus, ledarskap och passion ledde han sitt Central till en bekväm 3-0-seger. Dessutom stod Rubén själv för ett av målen. 

Tränare:

Gabriel Milito. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Gabriel Milito och Argentinos inledde säsongen knackigt, men har växlat upp något enormt under dom senaste veckorna. Även om man, mest troligt, inte kommer att ta en slutspelsplats i ligaspelet har man gått obesegrade i dom senaste åtta matcher, Copa Libertadores inräknat, där man dessutom tagit samtliga sex poäng på dom inledande två gruppspelsmatcherna. Imponerande!