San Lorenzo-legendaren Rafael Albrecht är död: ”En av Argentinas bästa försvarare någonsin”

Under måndagen kom dom dystra nyheterna att den f.d. San Lorenzo-spelaren, Rafael Albrecht, har dött efter att ha drabbats av COVID-19 för ett tag sedan. Han blev 79 år gammal.

Rafael Albrecht föddes i San Miguel de Tucumán och började spelade för Atlético Tucumán där han fick ta sina första steg inom seniorfotbollen. Hans insatser lockade till sig ett intresse ifrån Estudiantes som värvade honom under inledningen av 60-talet. 

Efter två år i La Plata köpte San Lorenzo försvararen och det är denna förening som Albrecht kom att bli mest förknippad med. Här var han en del av såväl det berömda laget ”Carsucias” – spelarna med dom skitiga ansiktena – som ”Los Matadores”, laget som vann ligan 1968 och gick obesegrade genom hela säsongen. 

Rafael Albrecht var en målfarlig försvarare som var otroligt effektiv ifrån straffpunkten. Under sin långa karriär slog han 37 straffar varav 35 stycken gick i mål. Själv brukade han alltid säga att han aldrig kollade på målvakten innan han slog straffen utan hade honom ”i ögonvrån”. 

Överlag blev det en hel del mål för Albrecht under karriären. På över 500 matcher, genom karriären, blev han noterad för 95 mål framåt vilket är ett fint facit för en försvarare. Albrecht representerade Argentina i såväl VM 1962 – som fyra år senare i England. Efter tiden i San Lorenzo spelade försvararen för två klubbar i Mexiko där han också skördade stora framgångar. 

På sin officiella twittersida tog San Lorenzo farväl av sin f.d. försvarsgeneral under måndagen.

”En extraordinär spelare, en av dom bästa försvararna någonsin inom den argentinska fotbollen, var en frontfigur i Los Matadores som blev obesegrade mästare 1968. Rafael Albrecht, för evigt en hjälte i San Lorenzo dog vid en ålder av 79. Vi kommer aldrig att glömma dig, älskade tucumano”.