Fredagen i korthet: Vélez vann igen

Två matcher spelades i Argentina under fredagen. Här kommer en kortare summering av händelserna.

Endast två matcher stod på menyn under fredagen i den argentinska högstadivisionen. Under lördagen spelas inga matcher överhuvudtaget då man tar väldigt hårt på arbeternas dag i Argentina. Fint på väldigt många sätt och vis.

Hursomhelst bjöd fredagen på några godbitar. Vélez var först ut när man tog sig an Patronato på Estadio José Amalfitani i Buenos Aires. Matchen som sådan hade en hel del att önska och på något sätt kändes det symptomatiskt att tillställningen enda mål gjordes på straff. Ricardo Centurión stegade fram i den 41:e minuten och var skoningslös ifrån elvameterspunkten.

Annars var faktiskt Patronato minst lika bra som Vélez och hemmalaget räddades gång på gång av målvakten Domínguez som storspelade i målet. Patronato hade dessutom flertalet avslut i målställningen, men turen är inte riktigt på deras sida den här säsongen vilket nio poäng på tolv matcher vittnar om. Samtidigt ska man poängtera att Paranáklubben inte har presterat tillräckligt bra i majoriteten av matcherna och det är givetvis inte enbart oturen som spelat en avgörande roll under denna svaga säsong.

Hursomhelst cementerade Vélez sin position som gruppetta och är en otroligt stark titelkandidat. Detta med tanke på att Copa Libertadores går trögt för deras del och att fokus lämpligvis bör ligga på att knipa den första ligatiteln på 8 år.

Fredagens sista match spelades mellan Colón och Arsenal i den andra gruppen. Här vann Colón med 2-0 efter att Bruno Bianchi och Facundo Farias stått för målen. Den sistnämde har utvecklats något enormt under den här säsongen och 18-åringen är numera en självklar pjäs i Eduardo Domínguez Colón. Arsenal fortsätter att ha det kämpigt i ligaspelet och drömmen om slutspel släcktes för flera omgångar sedan. Colón befäste också sin plats som gruppetta med gårdagens trepoängare.