Copa-onsdagen: Independiente vann igen i Copa Sudamericana

Det hände mycket i såväl Copa Libertadores – som Copa Sudamericana under onsdagen. Här kommer en kortare summering av händelserna. 

Vi kan väl börja med Defensa y Justicias överkörning av Universitario de Lima? Det var nämligen inget snack om saken kring vem som var det bästa laget i denna match. Beccaceces lag dominerade ifrån första stund och vann tillslut med 3-0. Då hade man dessutom fått ett mål annullerat för offside. 

Pizzini gjorde öppningsmålet i den första halvleken innan dubbla mål ifrån Walter Bou satte punkt för tillställningen. Därmed har Defensa inlett årets turnering på ett förtroendegivande sätt med fyra poäng på två matcher. Dessutom går spelet från klarhet till klarhet. 

Ytterligare en match spelades i Copa Libertadores, under gårdagskvällen, som innehöll ett argentinskt lag och det var mötet mellan River Plate och colombianska Junior i Buenos Aires. Hemmalaget stod inte alls att känna igen även om man vann matchen med 2-1 efter mål av Héctor Martínez och Julián Álvarez. Spelet flöt inte alls på som man varit van vid under Gallardos ledning och kanske satte helgens förlust mot San Lorenzo lite griller i huvudet på spelarna. 

Martínez gav River Plate ledningen under gårdagen.

Junior var inte alls oävna framåt utan ställde till en hel del bekymmer för River Plate. Miguel Borja fixade reduceringen i slutskedet och utöver detta hade colombianerna även ett skott i stolpen samt en straffsituation som kunde ha renderat i en elvametersspark. 

I Copa Sudamericana var det också en hel del rörelse under natten mot torsdagen. Independiente besegrade Montevideo City på hemmaplan med 3-1 och tog sin andra raka seger i gruppspelet. Återigen blev Jonathan Herrera målskytt och han har nu gjort fyra mål på två matcher i årets turnering. Dessutom toppar Independiente sin grupp.

Talleres kryssade borta mot Deportes Tolima i Colombia efter en halvdan insats. Córdobaklubbens största problem under säsongen har varit jämnheten – eller bristen på densamma – i prestationerna. Det är sällan man göra flera klockrena insatser i rad och även under matcherna kan prestationerna svaja. Matchen igår slutade 1-1 efter att Nahuel Tenaglia gett Talleres ledningen under den första halvleken. 

I nattens sista match drabbade Rosario Central och San Lorenzo samman på Estadio Gigante de Arroyito. Hemmalaget var det klart bästa laget och vann med 2-0 efter mål av Facundo Almada och Lucas Gamba. San Lorenzo roterade visserligen väldigt kraftigt, men Dabove hade förmodligen ändå inte räknat med en andra raka förlust i Copa Sudamericana. Nu krävs ett mindre mirakel om San Lorenzo ska ta sig vidare ifrån gruppen.