Copa-tisdag: Boca vann mot Santos och Vélez föll i Ecuador

Tre matcher som involverade argentinska lag spelades under tisdagskvällen och natten mot onsdagen. Här kommer en kortare summering.

Vélez Sarsfield hade rest till Ecuador för att möta Liga de Quito på hög höjd i landets huvudstad. Hemmalaget tog också ledningen genom Cristian Martínez. Vélez återhämtade sig dock och var minst lika bra i spelet som sina motståndare. Pablo Gadames fixade kvitteringen precis innan halvtidsvisslan för Vélez efter att ha placerat dit en volley på ett elegant vis.

LDU Quito vägde dock tyngre i den andra halvleken och först gav Cristian Martínez återigen hemmalaget ledningen, med ett välplacerat avslut, innan Matias Zunino satte slutresultatet till 3-1. Därmed har Vélez inlett gruppspelet av årets Copa Libertadores på sämsta tänkbara sätt med två raka förluster.

Lite senare på kvällen tog Boca Juniors emot fjolårstvåan av Copa Libertadores, Santos FC, hemma på La Bombonera. Efter att ha besegrat The Strongest i den första gruppspelsmatchen ville Boca rida vidare på denna våg och ta ytterligare tre poäng.

Den första halvleken var väldigt jämn och slutade också mållös. Det var iställer under matchens sista 45 minuter som matchen tog fart ordentligt. Carlos Tevez fixade ledningsmålet efter en nickskarv ifrån Lisandro López på en vänsterhörna.

Målet innebar inte enbart 1-0 för Boca utan var också Tevez 93 mål någonsin i Bocas matchtröja. Detta innebär att Carlitos klättrar upp på en tiondeplats bland Bocas mesta målgörare genom alla tider och passerar därmed Riquelme som stannade på 92. Tevez har dock en bit upp till ledande Martín Palermo som gjorde smått otroliga 236 mål i Bocas tröja.

Gårdagens match slutade 2-0 till Boca efter att Sebastián Villa gjort matchens sista mål, framspelad av Tevez, i slutet av tillställningen. Därmed har Boca inlett årets Copa Libertadores på bästa möjliga sätt med två raka segrar. Onekligen väldigt imponerande av storklubben.

I Copa Sudamericana var ett argentinskt lag i farten under gårdagen. Arsenal tog emot brasilianska Ceará i Buenos Aires – en match som slutade mållöst, 0-0.