Omgångens lag: 11 – ”Omgångens stora spelare”

Omgång 11 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva. 

Målvakt: 

Sebastián Torrico. San Lorenzo (1)
Kommentar:
Stod för flera matchavgörande räddningar mot River Plate och var verkligen en jätte i målet för sitt San Lorenzo. Vid 41-års ålder visar Torrico att han är ett föredöme både som spelare – och person. Har suttit på bänken under större delen av säsongen, men aldrig gnällt utan gör alltid det bästa för laget. Hatten av! 

Försvarare: 


Marcelo Weigandt. Gimnasia (3)
Kommentar:
Weigandt är en av seriens mest intressanta ytterbackar. Är som bekant utlånad ifrån Boca till Gimnasia och har presterat riktigt bra för La Plata-klubben. Var ett offensivt hot under hela gårdagsmatchen mot Newell’s Old Boys när Gimnasia vann med 2-0. 

Emiliano Insúa. Aldosivi (1)
Kommentar:
Spikade igen bakåt mot Platense och styrde Aldosivis baklinje på ett föredömligt sätt när laget vann med 2-0. 

Juan Caseres. Racing Club (1)
Kommentar:
20-åringen har verkligen hamnat i blickfånget den senaste veckan. Först fixade han kvitteringen mot Rentistas, i förra veckans Copa Libertadores, innan han i helgen avgjorde mot Colón på hemmaplan. Spännande spelare! 

Matias de los Santos. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Ytterbacken avgjorde mötet med Lanús i söndags. Kraftfull och besitter stora offensiva kvalitéer trots att han är försvarare. 

Mittfältare: 

Óscar Romero. San Lorenzo (1)
Kommentar:
Var väldigt nyttig i omställningsspelet mot River Plate i söndags. Precis som sin bror Ángel gjorde Óscar en väldigt fin insats. 

Federico Mancuello. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Planens gigant mot Lanús där han krönte insatsen med ett mål. Superb! 

Johan Carbonero. Gimnasia (2)
Kommentar:
Carbonero är ständigt ett hot framåt för Gimnasia med sin snabbhet och målfarlighet. Gjorde öppningsmålet mot Newell’s Old Boys under gårdagskvällen. 

Anfallare: 

Nicolás Fernández. San Lorenzo (1)
Kommentar:
Snappade upp den misslyckade hemåtnicken av Enzo Pérez i söndagens möte med River Plate och rullade dit 1-0 för San Lorenzo. Överlag en fin insats. 

Franco Soldano. Boca Juniors (1)
Kommentar:
Soldano har stundtals haft det väldigt jobbigt i Boca Juniors och målen har uteblivit. I helgens segermatch mot Unión höll han sig dock framme och gjorde sitt andra mål för säsongen. 

Michael Santos. Talleres (1)
Kommentar:
Helgens – och hela omgångens stora spelare. Smällde dit ett hattrick mot Tucumán i söndags som innebar tre nya poäng för Talleres i jakten på en slutspelsplats. 

Tränare: 

Mauricio Pellegrino. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Som första lag i serien kvalificerade sig Vélez Sarsfield för slutspelet efter att ha besegrat Lanús i söndags med 2-1. 25 poäng av 33 möjliga är onekligen ett fint facit och därmed kan Pellegrinos lag inrikta sig helhjärtat på Copa Libertadores under dom nästkommande veckorna.