Copa-torsdagen: River kryssade i Brasilien

Tre matcher innehöll argentinska lag under torsdagens Copa-matcher i Libertadores och Sudamericana. Här kommer en kortare summering.

River Plate hade åkt till Brasilien för att möta Fluminense i sin premiär av Copa Libertadores. Det började också bra för Gallardos lag. Efter endast tretton spelade minuter fixade Rafael Borré en straff som Gonzalo Montiel förvaltade på bästa möjliga vis.

River var det klart bästa laget, men lyckades inte utöka sin ledning. När sedan ett individuellt misstag banade vägen för en kvittering, var det knappast rättvist, men ack så tugnt. Den rutinerade anfallare Fred blev Fluminenses poängräddare för kvällen. River och Gallardo får åka hem och ladda om inför söndagens ligamöte med San Lorenzo.

I Copa Sudamericana vann Lanús borta mot venezuelanska Aragua. Dock satt det väldigt långt inne. Lanús dominerade ganska kraftigt, men segermålet kom först i den 89:e matchminuten när inhopparen José López satte avgörandet.

Parallellt skulle Arsenal försöka rubba Bolívar på bortaplan i La Paz. Hemmalaget var dock dessvärre alldeles för starka och gick upp till en 2-0-ledning efter dryga timmen spelad. Arsenal reducerade i slutminuterna genom Jonathan Bottinelli, men närmare än så kom man inte.