Copa-onsdagen: Boca vann i La Paz

Onsdagen var fylld med spel i såväl Copa Libertadores som Copa Sudamericana. Här kommer en kortare summering av det som skedde.

I Copa Libertadores var Boca Juniors först ut när dom hade rest till La Paz för att försöka rubba The Strongest på bortaplan. Tidigare på dagen hade den f.d. Boca-spelaren, Alfredo Graciani, tragiskt gått bort efter en hjärtinfarkt – endast 56 år gammal. Av denna anledning spelade Boca gårdagens match med sorgeband.

Matchen som sådan var inte särskilt sprudlande, men Boca gick segrande ur den efter att Sebastián Villa gjort matchen enda mål redan i den första halvleken. Annars var det dom unga – och egenproducerade spelarna som stack ut allra mest i Boca. På mittfältet startade Almendra, Obando, Medina samt Varela och samtliga var framträdande i matchen. Väldigt roligt att se.

I dom övriga två Copa Libertadores-matcherna, som innehöll argentinska lag, slutade det i båda fallen 1-1. Defensa y Justicia tog en värdefull poäng borta mot svårspelade Independiente del Valle medan Racing Club lyckades rädda en poäng i slutskedet av matchen mot Rentistas trots att man var en man mindre.

I Copa Sudamericana stod San Lorenzo för en ordentlig plattmatch när chilenska Huachipato vann i Buenos Aires med 1-0. San Lorenzo svajar väldigt mycket i sina prestationer den här säsongen och detta var absolut inte den starten som Diego Dabove och hans lag hade hoppats på i Copa Sudamericana.

Lite senare in på natten vann Independiente över bolivianska Guabíra på bortaplan med 3-1. Samtliga mål gjordes av Jonathan Herrera som f.ö. gjorde sin allra första match för Independiente sedan övergången trädde i kraft. Onekligen en hyfsad debut för den f.d. San Lorenzo – och Central Córdoba-anfallaren.